Wouter Hoeffnagel - 24 april 2024

Descartes neemt Aerospace Software Developments over

Descartes Systems Group, leverancier van on-demand SaaS-oplossingen die logistieke processen van bedrijven ondersteunen, neemt Aerospace Software Developments (ASD) over. ASD is een leverancier van oplossingen op het gebied van douane en naleving van regelgeving. 

Descartes neemt Aerospace Software Developments over image

Het Ierse ASD biedt softwareoplossingen voor douaneaangiften voor logistieke dienstverleners (LSP's) en verladers, evenals Radio Frequency Identification (RFID)-oplossingen die de logistieke luchtvaartsector helpen activa te traceren. De douaneaangifteoplossing van het bedrijf Thyme-IT helpt importeurs, exporteurs en LSP's om op een veilige en efficiënte manier te voldoen aan de Ierse wettelijke vereisten voor import en export. Daarnaast helpen RFID-oplossingen van ASD wereldwijde luchtvaartmaatschappijen en grondafhandelaars om handmatige taken te elimineren en efficiënter te voldoen aan verschillende luchtvaartvoorschriften door middel van unieke identificatie, tagging en het volgen van activa.

Volledige levenscyclus van zendingen beheren

"Het Global Logistics Network ('GLN') van Descartes is ontwikkeld om verzenders, vervoerders en LSP's te helpen bij het verbinden en samenwerken om de volledige levenscyclus van zendingen te beheren", zegt Ken Wood, EVP Product Management bij Descartes. "Deze combinatie met ASD is zeer complementair aan ons huidige productaanbod. ASD voegt diepgaande Ierse douane-expertise en een modern multi-country douanetechnologieplatform toe. We zien ook grote synergieën voor de luchtvaartmaatschappijen door de op RFID gebaseerde oplossingen van ASD te combineren met het CORE BLE real-time tracking platform van Descartes."

"Omdat klanten steeds meer bedrijfsprocessen bij één aanbieder willen onderbrengen, blijven wij oplossingen aan het GLN toevoegen," aldus Edward J. Ryan, CEO van Descartes. "ASD deelt een gemeenschappelijke visie om de wereldwijde logistieke gemeenschap van verladers, vervoerders en LSP's van dienst te zijn. We zijn verheugd om de medewerkers, klanten en partners van ASD in de Descartes-familie te verwelkomen." 

Het hoofdkantoor van ASD is gevestigd in Dublin, Ierland. Descartes betaalt ongeveer 57 miljoen euro (61 miljoen dollar) voor ASD, waarbij 54 miljoen euro in contanten wordt betaald. Descartes verwacht de overname in het vierde kwartaal van 2025 af te ronden.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!