Wouter Hoeffnagel - 26 april 2024

ByteDance: 'TikTok wordt niet verkocht'

ByteDance is niet van plan de Amerikaanse activiteiten van TikTok van de hand te doen. Dit ondanks een Amerikaanse wet die het bedrijf hiertoe verplicht en anders dreigt met een blokkade in de Verenigde Staten (VS).

ByteDance: 'TikTok wordt niet verkocht' image

Dit meldt ByteDance op zijn platform Toutiao. Het ontkent hiermee recente berichten in de media dat ByteDance zou overwegen TikTok te verkopen, mogelijk zonder het onderliggende algoritme. Het stelt dat deze berichten onjuist zijn, en meldt expliciet niet van plan te zijn TikTok van de hand te doen.

ByteDance is volgens een nieuwe Amerikaanse wet die deze week door het Amerikaanse Senaat is aangenomen verplicht zijn Amerikaanse activiteiten binnen twaalf maanden te verkopen aan een partij die door de Amerikaanse overheid is goedgekeurd. Indien het bedrijf deze stap niet zet, legt de Amerikaanse overheid de verspreiding van TikTok in de VS aan banden. Het stelt dat deze stap nodig is met het oog op de nationale veiligheid van de VS; het vreest dat data van Amerikaanse burgers via TikTok in handen valt van de Chinese overheid. TikTok heeft al laten weten naar de rechter te stappen in een poging een streep door de wet te laten zetten.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!