Redactie - 09 juni 2024

Adobe maakt Experience Platform AI Assistant algemeen beschikbaar

Adobe heeft de Adobe Experience Platform (AEP) AI Assistant algemeen beschikbaar gemaakt. Het nieuwe platform moet de productiviteit van gebruikers verhogen met generatieve AI. Daarnaast democratiseert het platform de toegang tot bedrijfsapplicaties, zodat meer medewerkers betrokken zijn bij de contentproductie en inzicht krijgen in workflows, stelt Adobe.

Adobe maakt Experience Platform AI Assistant algemeen beschikbaar image

Het AEP werd in maart al getoond tijdens de Adobe Summit. Bedrijven kunnen daarmee onder meer een uniform klantprofiel opstellen en via verschillende kanalen contact leggen met klanten. De bijbehorende AI Assistant creëert volgens Adobe extra waarde, via een conversational interface: een gesprekspartner die op basis van AI communiceert. 

De AEP AI Assistant is geïntegreerd in Adobe Experience Cloud-applicaties, zoals het Real-Time Customer Data Platform, Adobe Journey Optimizer en Customer Journey Analytics. Met een eenvoudige interface worden technische vragen beantwoord en taken geautomatiseerd. AEP AI Assistant kan verder resultaten simuleren en nieuwe doelgroepen en customer journeys aanmaken. Die functies zijn gebaseerd op generatieve ervaringsmodellen die productkennis en inzichten verzamelen aan de hand van data, campagnes, doelgroepen en bedrijfsdoelen van een organisatie.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!