Witold Kepinski - 15 oktober 2015

Innovatief idee van Bossers & Cnossen krijgt Europese Subsidie

B&C heeft een Europese subsidie toegekend gekregen voor haar idee op het gebied van sociale en maatschappelijke innovatie. Het betreft een nieuw concept voor een persoonlijk elektronisch dossier gericht op zelf management door ouderen. B&C vindt dat er op een andere manier naar het Elektronisch Clientendossier gekeken moet worden.

B&C is al geruime tijd actief als ICT dienstverlener op het gebied van onderzoek, onderwijs en zorg. In het kader van het Nationaal Programma Ouderenzorg werd in samenwerkingen met de afdelingen Ouderengeneeskunde en Gezondheidswetenschappen van het UMCG een Elektronisch ouderendossier (EOD) ontwikkeld. B&C Zorgbeheer. Hierbij wordt op basis van populatiescreening, groep – en zelfmanagement programma’s de voortgang gemonitord en interventies gemanaged. Het EOD is de spil in het multi-disciplinaire informatieweg rondom de client.

Daar waar de meeste ECD en EPD leveranciers bezig zijn met het ontwikkelen van patientprotalen, gaat B&C verder. Binnen het CHEST project wordt in samenwerking met ouderen binnen het integrale zorgprogramma SamenOud een prototype ontwikkeld van ‘mijn dossier’ Dit dossier is geen vervanging van de organistaie-gebonden ECE/EPD oplossingen maar bevat die informative waarmee de regiefunctie en het zelf-management van de oudere wordt versterkt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!