Witold Kepinski - 22 februari 2017

Microsoft en partners combineren cloud en AI voor gezondheidszorg

Tijdens de Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS 2017) conferentie in Orlando (Florida, VS) heeft Microsoft enkele aankondigingen gedaan rond oplossingen voor de gezondsheidzorg. Denk daarbij aan cloudtoepassingen, machine learning, kunstmatige intelligentie en oplossingen die samenwerken makkelijker moeten maken. Microsoft is van mening dat technologie zorgprofessionals in staat stelt om meer te bereiken. Denk daarbij aan cloudtoepassingen, machine learning, kunstmatige intelligentie en oplossingen die samenwerken makkelijker maken.  

Het gaat om de volgende aankondigingen:

Healthcare NExT, een initiatief waarin onderzoek nauw geïntegreerd wordt met de ontwikkeling van zorgproducten. Dit stelt zorginstellingen in staat gebruik te maken van kunstmatige intelligentie en de cloud.

HealthVault Insights, een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd project waarmee partners nieuwe inzichten kunnen genereren in de gezondheid van een patiënt, de naleving van zorgplannen kunnen managen en de betrokkenheid van patiënten kunnen stimuleren via machine learning.

Microsofts AI health chatbot-technologie, waarmee kunstmatige intelligentie beschikbaar wordt voor partners om chatbot-toepassingen mee te ontwikkelen.

Een strategisch partnership met de University of Pittsburgh Medical Center, waarmee een serie innovatieve projecten in de zorg wordt gestart.

Microsoft Office 365 Virtual Health Templates, een nieuwe functie om verbinding te maken met personen en providers via spraak-, video- en tekstberichten via elke interface of applicatie, op basis van Skype for Business.

CGI ProperPay Claims Analytics, dat voorspellende analytics, geautomatiseerde rule management en tips biedt om fraude, verspilling en misbruik in de zorg tegen te gaan. Dit wordt gedreven door de Microsoft Cloud en is beschikbaar in Microsoft AppSource.

Partnership met Stryker, het medische technologiebedrijf gebruikt de HoloLens om operatiekamers te ontwerpen met behulp van mixed reality en 3D. Meer informatie over deze samenwerking vindt u hier.

Om dieper in te gaan op hoe digitale transformatie van de zorg zich uit in de praktijk, houdt Microsoft op 28 maart 2017 het evenement Modern ICT-beleid implementeren in de praktijk.

Bezoek voor meer informatie het Microsoft-blog

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!