Redactie - 19 juli 2017

Car-scan Europe van start

Car-scan Europe van start image

Nederland kent een nieuw bedrijf genaamd Car-scan Europe. Car-scan Europe is actief op de markt voor connected cars en haar patent pending oplossing gebruikt de ingebouwde camera's van auto's om de omgeving te scannen. Car-scan Europe maakt gebruik van hedendaagse technieken als Big data, IOT, Connected Car hardware, Azure databases en Google Maps. Er loopt momenteel een pilot met 15 auto's die omgebouwd zijn en actief in gebruik zijn. De volgende stap is dit verder uit breiden naar 1000 auto's.

Tijdens het scannen worden de auto's en andere voertuigen om de auto heen continu geanalyseerd en worden de kentekens uitgelezen en met license plate recognition geverifieerd tegen een Azure database voor gestolen voertuigen in heel Europa. Indien er een match is waarbij dus een gestolen kentekenplaat word gedetecteerd word er een foto van het gestolen geregistreerde voertuig geüpload naar de centrale tracking database inclusief gps locatie en datum/tijd stempel.

Opsporingsinstanties en verzekeringsmaatschappijen kunnen inloggen op de trackingmap die is gebouwd op basis van Google maps. Bij het ingeven van een kenteken wordt op de Google Maps pagina de locaties geplaatst waar het voertuig is gezien en is er een realtime mogelijkheid om te zien waar het voertuig zich bevindt, maar ook hoe het gereden heeft. Op elke gps lokatie waar het voertuig is geweest is vervolgens de foto zichtbaar die gemaakt is waarbij de bestuurder van het voertuig in veel gevallen duidelijk zichtbaar is.

Volgens Erik Westhovens (foto), CTO Car-Scan Europe biedt de oplossing ook significante voordelen bij ontvoerde kinderen. "Als een instantie als Amber alert een kenteken ingeeft is het binnen 30 seconden bekend in het systeem en word er actief gescand op het kenteken. Het voertuig is daarna realtime te traceren en de bestuurder is duidelijk herkenbaar. Op deze manier kan Car-Scan bijdragen aan de veiligheid van onze kinderen. Car-Scan stopt niet bij de grens. Met de hedendaagse technologie en wetgeving kunnen auto's uit heel Europa ingezet worden als Car-Scan ogen en kunnen voertuigen tot ver in het buitenland gedetecteerd en opgespoord worden."

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!