Wouter Hoeffnagel - 31 juli 2018

Enable U ontzorgt Hogeschool Saxion met integratie van ICT-systemen

Enable U ontzorgt Hogeschool Saxion met integratie van ICT-systemen image

Hogeschool Saxion ­­kiest Enable U als leverancier van een organisatiebrede integratieoplossing. Via een Europees aanbestedingstraject is het project toegewezen aan Enable U. Het driejarig servicecontract stelt Saxion in staat om een nog betere leer- en werkomgeving te bieden. Hierbij wordt Saxion door Enable U ontzorgd wordt op het gebied van het veilig koppelen van ICT-systemen.

Als één van de grootste hogescholen van het land wil Saxion met haar informatievoorziening de student voorzien van alle randvoorwaarden om optimaal te kunnen studeren. De juiste informatie moet daarom op elk moment in digitale vorm beschikbaar gesteld kunnen worden. Hiertoe is een integratievisie ontwikkeld die zorgt voor een 24/7 online dienstverlening voor studenten, medewerkers en overige klantgroepen.

Backoffice systemen beter integreren

Met de keuze voor Enable U in the Cloud worden middels het Integration Platform As A Service (IPaaS) backoffice systemen beter geïntegreerd en wordt informatie-uitwisseling tussen front- en backoffice op vlak van roostering, studievoortgang en financiën vergroot. Ook kunnen externe cloudsystemen makkelijk geïntegreerd worden door dit op grafische wijze vanuit de webbrowser te configureren. Op korte termijn zal Saxion hierdoor in staat zijn zelf nieuwe en veilige koppelingen te maken.

Frank Arts (foto), CEO van Enable U, geeft aan blij te zijn met het vertrouwen dat Saxion in Enable U toont. "We willen Saxion 'enablen' om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan studenten en leerkrachten. Agenda’s van leerkrachten, boekingen van ruimtes, opdrachten en resultaten: alles is straks real time inzichtelijk. Zo stellen we iedereen in staat om beter samen te werken", aldus Arts.

Jaques Heeren, senior inkoper van Saxion, vult aan: "We verwachten in Enable U een betrouwbare en toekomstvaste partner te hebben gevonden waarmee we de komende jaren vol vertrouwen gaan samenwerken. Enable U heeft zich zowel gedurende als na het aanbestedingsproces onderscheiden als een professionele partij met veel kennis, die de huidige knelpunten en doelstellingen van de Saxion-organisatie goed heeft doorgrond en hier passende oplossingen voor heeft."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!