Witold Kepinski - 17 augustus 2018

Beheerders niet altijd tevreden over Microsoft patches

Beheerders zijn niet tevreden over de manier waarop Microsoft patches voor Windows en Windows Server heeft verwerkt. De patches zijn belangrijk om veiligheidsredenen, maar het vergt veel inspanningen om bugs te elimeren en security lekken te dichten. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 1000 IT-beheerders van de Amerikaanse website Patchmanagement.org 

Susan Bradley, een IT-beheerder van een Windows-omgeving en moderator van Patchmanagement.org, heeft de resultaten van de enquête samengesteld en in een open brief naar het Microsoft-management gestuurd. Daarin staat dat de meeste IT-beheeders niet blij zijn met de softwarepleisters voor Windows en de Windows-servers.

De verrassingen van updates hebben ervoor gezorgd dat veel mensen de updates niet altijd langer automatisch installeren, aldus Bradley. Verder vindt ze dat het Windows Update mechanisme vaak in conflict raakt met met andere groepsinstellingen in een Windows-omgeving.

Microsoft heeft zijn patch beleid verduidelijkt in een blogpost. Zo hoeven bedrijven die updates testen en implementeren zich niet langer te laten leiden door verschillende release-schema's. Lees meer technische details op de blogpost van Microsoft.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!