Witold Kepinski - 09 november 2018

AWS en Cisco bieden hybride oplossing voor Kubernetes containers

AWS en Cisco bieden hybride oplossing voor Kubernetes containers image

Amazon Web Services (AWS) en Cisco werken samen aan het product 'Cisco Hybrid Solutions voor Kubernetes op AWS' waarmee ontwikkelaars apps in de cloud of datacenters kunnen bouwen en gemakkelijk tussen de twee omgevingen kunnen schakelen.

Cisco Hybrid Solutions voor Kubernetes op AWS komt volgende maand beschikbaar voor 65.000 dollar per jaar voor een instapconfiguratie. De softwarelicenties zijn beschikbaar voor abonnementen van één, drie en vijf jaar.

Het product maakt gebruik van Amazon's container implementatie service op zijn datacenter-servers en Cisco's beheersoftware die op servers draait, die beide zijn gebaseerd op de open-source Kubernetes-software.

Cisco zei dat het nieuwe product de deur opent voor zijn klanten om productie-grade Kubernetes in on-premises omgevingen te laten draaien door Cisco's netwerk-, beveiligings-, beheer- en bewakingssoftware te combineren met de AWS-cloud.

Kip Compton, senior vice president, Cloud Platform en Solutions bij Cisco, zegt dat Cisco Hybrid Solution for Kubernetes op AWS ontwikkelaars in staat stelt bestaande investeringen te benutten voor het bouwen van nieuwe cloud-schaalapplicaties. "Dit maakt het eenvoudiger om hybride applicaties te implementeren en te beheren, waar ze ook draaien. Op deze manier kunnen klanten het beste halen uit zowel de cloud als hun lokale omgevingen met één enkele oplossing."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!