Witold Kepinski - 30 november 2018

Geodan van den Berg wordt onderdeel van GOconnectIT

GOconnectIT, leverancier van innovatieve en specialistische software oplossingen voor de infra-branche, bundelt de krachten met Geodan van den Berg. Waar GOconnectIT zich met name richt op de uitvoerende kant van de grondroerders, focust Geodan van den Berg zich vooral op de netbeheerders.

Door het combineren van de kennis en ervaring binnen beide werelden, ontstaat een partij die nog beter in staat is haar klanten volledig te ontzorgen. Door het faciliteren en verbeteren van de informatie uitwisseling tussen grondroerders en netbeheerders kan daarnaast de kans op graafschade nog verder worden teruggedrongen zo melden de twee partijen.

WION

Geodan van den Berg is leverancier van het zelfontwikkelde WION Systeem, waarmee zij meer dan 500 kabel- en leidingbeheerders volledig ontzorgen op het gebied van de WION (Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten) en de opvolger van die wet, de WIBON. Daarnaast ondersteunt Geodan van den Berg onder andere bij het databeheer in het kader van de nieuwe wetgeving. Geodan van den Berg is ontstaan uit een samenwerking tussen bouwbedrijf BAM Infra Telecom en Geo-ICT dienstverlener Geodan. Onder de ruim 500 netbeheerders die momenteel zijn aangesloten op het WION systeem, vallen vooral veel gemeenten, provincies, waterschappen en energiebedrijven.

De producten en diensten van GOconnectIT en Geodan van den Berg sluiten volgens betrokken partijen naadloos op elkaar aan en spelen beide in op de toenemende wet- en regelgeving op het gebied van ondergrondse kabels en leidingen ter voorkoming van graafschade.

Data

Over de samenwerking GOconnectIT en Geodan van den Berg zet Edwin van Rooijen (Directeur GOconnectIT): "Door deze overname kunnen we de gehele keten in het Klic-proces bedienen. Hierdoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden op het gebied van data uitwisseling tussen grondroerders en netbeheerders. Dit past perfect in onze ambitie om het aantal graafschades in Nederland te verminderen."

Theo Thewessen (Directeur van Geodan/Geodan van den Berg): "De Geo-ICT oplossingen van Geodan van den Berg zijn een mooie basis om de gehele keten te bedienen. Geodan wordt hierbij als partner nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van innovatieve Geo-ICT diensten in relatie tot de verdere digitalisering van het Klic-Proces."

Jeroen Wijnen (Directeur van BAM Infra Telecom/Geodan van den Berg): "Met de overgang van Geodan van den Berg wordt de dienstverlening naar onze klanten uitgebreid en voor de toekomst geborgd. Wij zien uit naar de verdere samenwerking met GOconnectIT, een uitstekende partner om deze markt goed te kunnen bedienen".

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!