Witold Kepinski - 16 januari 2019

Frasers Property Europe sluit samenwerking met Netdata

Frasers Property Europe, ontwikkelaar en beheerder van en investeerder in met name logistieke centra, heeft een samenwerking gesloten met Netdata, onderdeel van de Solimas Groep, voor outsourcing van de IT.

Remo Del Mistro, Algemeen Directeur Netdata: ”Recent is Geneba Properties N.V. opgegaan in de Frasers Property Groep. Dezelfde groep heeft tegelijkertijd nog een Duitse partij aangekocht: Alpha Industrial GmbH & Co KG. Samen zijn zij nu één organisatie geworden: Frasers Property Europe.

Microsoft Office 365 en VMWare Horizon

De groei in het aantal medewerkers en de fusie tot één organisatie heeft ook een grote impact op de eisen die worden gesteld aan de ICT-dienstverlening. Naast de wens om te migreren naar één gezamenlijk ICT-platform is er behoefte aan een significante verbetering op het gebied van performance, ondersteuning en informatiebeveiliging. Netdata zal een hybrid cloud workspace aanbieden in combinatie met Microsoft Office 365 en een virtual desktop op basis van VMWare Horizon. Ook de grafische werkplekken met AutoCAD-software worden, met behulp van NVIDIA Grid technologie, gevirtualiseerd aangeboden vanuit de cloud. Tevens zal Netdata de lokale netwerkinfrastructuur van de kantoren in Nederland en Duitsland leveren en beheren.”

Service

Nienke Jansen, Senior Office Manager Frasers Property Europa: “Wij hebben voor Netdata gekozen omdat zij vanaf het begin zeer proactief hebben meegedacht met onze belangrijkste requirements en beoordelingscriteria in ons selectieproces. Wij zochten een ICT-dienstverlener met een goede, heldere communicatiestructuur, een snelle responstijd en technisch oplossend vermogen. Ons bezoek aan Netdata, gecombineerd met de wijze waarop zij invulling geven aan het serviceproces, gaf Frasers veel vertrouwen in een goede samenwerking. Netdata, als onderdeel van de Solimas Groep, is groot genoeg om een toekomstbestendige en professionele dienstverlening te kunnen bieden, maar klein genoeg om snel en pragmatisch te schakelen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!