Wouter Hoeffnagel - 18 december 2019

Destiny neemt Franse telecomprovider OpenIP over

Destiny, een Belgische aanbieder van cloudcommunicatieoplossingen, neemt de Franse telecomprovider OpenIP over. Met OpenIP kan Destiny een totaaloplossing rond clouddiensten aanbieden op de Franse markt, inclusief connectiviteit, security, UC en VoIP.

OpenIP is in 2005 opgericht door Laurent Silvestri en is een unified communications provider met een volledig indirecte marktbenadering. OpenIP biedt haar netwerk van meer dan 1.300 IT- en telecomintegratoren en -partners een e-business platform om IT-, telecom- en cloudoplossingen te verkopen, implementeren, ondersteunen en te factureren en zo de digitalisering van bedrijven te helpen versnellen.

Apax Partners

Deze internationale stap volgt kort na de recente instap van Apax Partners als nieuwe investeerder in de Destiny groep. Het Franse investeringsfonds met uitgebreide expertise in telecom, zowel in Frankrijk als internationaal, werd aangetrokken om de internationale expansie te versnellen en de actieve overnamestrategie voort te zetten.

Door de overname van OpenIP groeit Destiny uit tot een bedrijf met meer dan 300 medewerkers verspreid over kantoren in België, Nederland en Frankrijk. Het bedrijf stelt zijn vooropgestelde omzet voor 2019 bij naar meer dan 80 miljoen euro. Laurent Silvestri wordt aangesteld als lid van het managementteam van de Destiny groep.

Internationale expansie

"Dit is opnieuw een mooie volgende stap in de internationale expansie van Destiny", licht CEO Daan De Wever van Destiny toe. "De samenwerking met OpenIP geeft ons de mogelijkheid om in de komende jaren versneld te kunnen groeien en zo onze ambitie waar te maken om binnen drie tot vijf jaar naar een omzet van 200 miljoen euro te evolueren. We willen leidend zijn in de markten waar we aanwezig zijn en kijken verder naar bijkomende overnames op de Franse markt. We groeien echter niet om te groeien. We versterken elkaars aanbod, kunnen veel leren van elkaar en verenigen onze krachten om onze ambitie waar te maken en een leidende speler in Europa op vlak van veilige cloudcommunicatieoplossingen te worden."

Laurent Silvestre, CEO van OpenIP vervolgt: "De alliantie met de Destiny groep en de steun van Apax Partners bieden ons de mogelijkheid om onze ontwikkeling op de Franse markt te versnellen. De natuurlijke synergieën tussen onze twee bedrijven, de chemie tussen de teams en de sterkte van de groep samen vormen een echte troef om ten volle te kunnen inspelen op de digitalisering van de bedrijfstelecommunicatie."

Thomas de Villeneuve, partner bij Apax Partners voegt toe: "Destiny zet zijn eerste stap op de Franse markt op het juiste moment. Er zijn momenteel enorme opportuniteiten, omdat heel wat bedrijven nog steeds traditionele telefoniesystemen gebruiken. Frankrijk zit nog in de startfase van de transformatie naar de cloud en met OpenIP staat Destiny sterk om hier een voortrekkersrol in te spelen."

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!