Wouter Hoeffnagel - 07 juli 2021

ITON behaalt Microsoft Advanced Specialization Windows Virtual Desktop

ITON behaalt Microsoft Advanced Specialization Windows Virtual Desktop image

ITON behaalt de Microsoft Advanced Specialization Windows Virtual Desktop. Het bedrijf doorliep een audit, waarbij de kennis, ervaring en expertise op het gebied van de Windows Virtual Desktop is getoetst.

Wereldwijd zijn er slechts 40 organisaties met de advanced specialization. In Nederland gaat het om vier partijen. Naast de audit van Microsoft moet een dergelijke partij over een Gold Cloud Platform competentie hebben. Ook moest ITON aantonen dat minimaal vijf werknemers met specifieke Azure & Microsoft 365 certificaties bezitten.

“Het behalen van de advanced specialization was met zekerheid allesbehalve een walk in the park. Wij mogen trots zijn op het enthousiasme van de auditor waarmee hij te kennen gaf onder de indruk te zijn van de hoge mate van standaardisatie en de kwaliteit van onze automatisering. Daar kunnen onze klanten oprecht van profiteren”, aldus Patrick Menkehorst, kwaliteitsmanager bij ITON.

Windows Virtual Desktop

De Windows Virtual Desktop, wat de Azure Virtual Desktop gaat heten, is een oplossing om medewerkers op afstand veilig te laten werken. Dit is voor de meeste organisaties een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering geworden.

Windows Virtual Desktop neemt veel belemmeringen weg. Voor steeds meer mensen is werken vanaf de eigen laptop de meest logische keuze, terwijl anderen de voorkeur geven aan een volledig beheerde virtuele desktop.

Dankzij de inzet van Remote Apps vanuit de Windows Virtual Desktop technologie krijgen medewerkers de mogelijkheid tot het integreren van beide werkplekken. Traditionele applicaties worden aangeboden vanuit de cloud, maar staan ook gewoon in het startmenu van de lokale werkplek en werken direct samen met de lokale werkplek.

Werken gebruikers liever volledig vanuit de cloud? Dan kan Windows Virtual Desktop eenvoudig worden ingezet om een volledig afgeschermde werkplek te bieden, die vanaf elk apparaat en op elke locatie in de wereld op dezelfde uniforme wijze gebruikt kan worden. ITON heeft de Windows Virtual Desktop technologie geïntegreerd in de Cloud Desktop. Organisaties krijgen hiermee voor een vaste prijs per maand onbeperkt toegang tot een volledige virtuele werkplek.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!