Witold Kepinski - 26 maart 2024

Martin Lund treedt toe tot het Executive Leadership Team van Cisco

Chuck Robbins, CEO van Cisco, deelt in een blog een update over nieuwe ontwikkelingen rond Cisco's Executive Leadership Team (ELT). Martin Lund, de voormalige corporate vice-president Microsoft Azure for Operators en voormalig Broadcom manager gaat de leiding van de Cisco Common Hardware Group overnemen van Eyal Dagan, die nu hoofd strategische projecten van het bedrijf is geworden.

Martin Lund treedt toe tot het Executive Leadership Team van Cisco image

Chuck Robbins meldt: 'Eyal Dagan , die sinds 2020 leiding geeft aan onze Common Hardware Group, krijgt een belangrijke nieuwe rol bij Cisco. Als onze nieuwe Executive Vice President, Strategic Projects, zal Eyal met mij en de ELT samenwerken aan cruciale projecten die diepgaande technische expertise vereisen om ervoor te zorgen dat onze innovatie en leiderschap in de technologie-industrie sterk blijven.

De overstap naar een nieuwe rol is iets waar Eyal en ik al een tijdje over discussiëren, en een belangrijke factor was het vinden van de juiste persoon om leiding te geven aan onze Common Hardware Group, het zeer innovatieve team dat de silicium-, hardware-systemen en optica levert voor Cisco's schakelprogramma's. , routing, optische, kabeltoegang en IoT-portfolio's, evenals componenten en whiteboxen rechtstreeks naar klanten.

Met dat in gedachten ben ik erg blij om aan te kondigen dat Martin Lund , een veteraan uit de sector met tientallen jaren ervaring in het stimuleren van innovatie en bedrijfsgroei in de netwerk- en halfgeleiderindustrieën, zich bij Cisco voegt als onze nieuwe Executive Vice President, Common Hardware Group. Martin zal zich bij onze ELT voegen en vanaf vandaag aan mij rapporteren.

Een langdurig partnerschap voor succes

Eyal en Martin hebben een vriendschap en partnerschap die al twintig jaar teruggaat. In 2009 hielp Martin als SVP en GM van Broadcom's Network Switching-activiteiten mee aan de overname van Dune Networks, een bedrijf dat mede werd opgericht door Eyal. Met deze langdurige relatie en hun gecombineerde expertise ben ik ongelooflijk enthousiast over wat we kunnen bereiken voor de toekomst van Cisco.

Voordat hij bij Cisco kwam, was Martin Corporate Vice President van Microsoft's Azure for Operators, waar hij verantwoordelijk was voor het leveren van op Azure gebaseerde oplossingen voor publieke en private 5G-, packet core-, spraak- en AI-operaties. Voordat hij door Microsoft werd overgenomen, was Martin Chief Executive Officer van Metaswitch Networks, een cloud-native communicatiesoftwarebedrijf. Naast zijn 12 jaar bij Broadcom, waar hij een belangrijke rol speelde bij het opbouwen van het Network Switching-merk en het laten groeien van het bedrijf tot meer dan $ 1 miljard, heeft Martin ook leidinggevende posities bekleed bij bedrijven als Cadence Design Systems en Intel.

Martins ervaring met het definiëren van de strategie, het leiden van wereldwijde teams en het stimuleren van groei, gecombineerd met zijn uitgebreide achtergrond in netwerken en AI, maken hem de juiste leider om dit cruciale onderdeel van ons bedrijf vooruit te helpen.

Innovatie versnellen en groei stimuleren

Hoewel we nog maar net beginnen te zien op welke vele manieren AI onze wereld zal vormgeven, is één ding duidelijk: het netwerk is van cruciaal belang en Cisco bouwt netwerken beter dan wie dan ook. Nu Splunk officieel aan boord is, bevindt Cisco zich in een unieke positie om de AI-revolutie aan te drijven en te beschermen. Een cruciaal onderdeel hiervan is ons vermogen om infrastructuur en oplossingen van wereldklasse te leveren die enorme hoeveelheden gegevens kunnen verwerken – nu vereist en fundamenteel voor AI.

Ik ben ervan overtuigd dat we met de sterke basis die we hebben het geweldige werk dat de teams doen zullen versnellen en nieuwe kansen zullen identificeren om gedifferentieerde technologie en oplossingen te leveren die de toekomst van AI zullen voeden. Met Eyal en Martin in deze nieuwe rollen weet ik dat we zullen blijven voortbouwen op ons momentum en ongeëvenaarde innovatie voor onze klanten zullen leveren.'

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!