Redactie - 11 juni 2022

Digital Leaders bespreken War on IT Talent tijdens CIONET talkshow

Digital Leaders, CIO's en experts deelden tijdens de CIONET Fast Forward Insights talkshow hun ervaringen, visie en kennis over trends en ontwikkelingen op het gebied van War on IT Talent in de 3D Makers Zone Studio in Haarlem. Witold Kepinski, hoofdredacteur van Dutch IT-channel en Executive People, was ook aanwezig en sprak met Herman van Bolhuis (CIONET Nederland), Bob van Graft (CIO CBR), Martijn Aslander (Technology Philosopher), David Savage (Group Technology Evangelist Nash Squared), Artie Debidien (CIO KPN) en Jakub Strzemzalski (Vice President 7N).

Bezoekers gingen in Haarlem met elkaar in gesprek over de noodzaak om IT-talent te behouden, (datagedreven) werven, maar ook het (verder) ontwikkelen op basis van o.a. wetenschappelijke inzichten. Gezien de huidige arbeidsmarkt is dit één van de grote onderwerpen die bij alle bedrijven, maar ook bij CIO's hoog op de agenda staat.

Life & Work Balance

Nog nooit was de arbeidsmarkt zo krap als op dit moment. Werk verandert, bedrijven veranderen en de skills die nodig zijn in deze tijd veranderen. Ook de technologische omgeving verandert sterk. RPA, Robotisering in het algemeen zorgen er wellicht voor dat de productiviteitsgroei weer omhoog kan gaan na een decennium van afnemende groei. Corona drukt ook de afgelopen twee jaar op de ontwikkelingen. Life & Work Balance staat vaker én hoger op de agenda en ook bedrijven passen werkomgevingen en werktijden.

Commissie Borstlap

De commissie Borstlap heeft vorig jaar al een aanzet gegeven tot een meer flexibele arbeidsmarkt, maar is dat voldoende? Kortom, het is vechten op de markt voor mensen. Vooral goeie mensen. Waar personeel al schaars is, zijn de talenten nog schaarser. Daar worstelen CIO’s en digital leaders ook mee: want hoe behouden zij talenten binnen hun team, maar ook hoe trekken zij nieuwe talenten aan? Vooral binnen de IT-sector wordt namelijk alles uit de kast getrokken om toptalent te lokken en te houden. Waar je vroeger met een vast contract en een leasebak nog de kikkers in de kruiwagen kon houden zit je tegenwoordig te twijfelen of je een vaste masseur naar de thuiswerkplek moet sturen. En wat hebben deze ontwikkelingen voor gevolgen voor de rol als Digital Leader? Fast Forward Insights #Talent ging over al deze uitdagingen.

De middag werd afgesloten met een wijnproeverij, bierproeverij en een walking dinner in een fijne ambiance, een innovatieve omgeving én zeer goed gezelschap.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!