Floris Hulshoff Pol - 03 februari 2023

Juniper Networks tweakt partnerprogramma voor meer succes

Juniper Networks, speler in veilige, door AI aangestuurde netwerken, presenteerde tijdens zijn Partner Executive Summit in Madrid de vernieuwde versie van zijn wereldwijde Juniper Partner Advantage (JPA)-programma. De netwerkspecialist wil via dit programma samen met zijn partners klanten ondersteunen met innovatieve toepassingen. Witold Kepinski (Director & Editor in Chief Dutch IT Channel) gaat hierover in gesprek met Ben Fallon (VP Global Commercial Sales & Channels Juniper Networks) en Arjen Bakker (Director Connectivity Services & Solutions VolkerWessels Telecom).

Juniper Networks onthulde tijdens zijn Partner Executive Summit in Madrid de nieuwe versie van zijn wereldwijde Juniper Partner Advantage (JPA)-programma. Vorig jaar introduceerde Juniper een nieuw Elite Plus Partner-niveau, en in 2023 voegt het op diverse fronten verbeteringen aan zijn JPA-programma toe.

Het Elite Plus Partner Program zorgde ervoor dat 15% van alle omzet van Juniper uit grootzakelijke accounts door partners werd gegenereerd (gemeten over de eerste drie kwartalen van 2022). Voortbouwend op deze groei introduceert Juniper in 2023 nieuwe onderdelen binnen zijn JPA-programma zodat partners klanten beter kunnen voorzien van innovatieve managed services. De nieuwe opzet van het JPA-programma helpt partners met het opbouwen en op peil houden van hun activiteiten rond de producten van Juniper. Het stelt hen in staat om de oplossingen van Juniper aan te bieden op basis van een Networking-as-as-Service (NaaS)-model. Nieuwe ontwerp-, sales- en marketingtools helpen partners met het ontwikkelen van een op maat gemaakt plan voor het opvoeren van hun winstgevendheid en hun verdere groei. Ze kunnen nu van meer incentives en beloningen profiteren en krijgen daarnaast de mogelijkheid om sneller een hoger partnerniveau te bereiken. De verwachting is dan ook dat het aantal Elite Plus Partners in 2023 verder zal toenemen.

Overige voordelen van het partnerprogramma van Juniper Networks voor 2023 zijn:

Elite Plus: Juniper Networks voorziet zijn meest toegewijde partners dit jaar van extra ondersteuning, met een nieuwe functie voor ROI-modellering, vereenvoudigde ondertekeningen van memoranda van overeenstemming en nieuwe beloningen die hun groei bevorderen.

Een groeiend Champions-programma: Het Juniper Champions-programma werd in 2022 opnieuw gelanceerd en zag het aantal deelnemers groeien van 800 tot 2.300 Champions. Juniper stelt dit programma nu open voor wereldwijde partners, marketingpartners en distributeurs om in 2023 een grotere partnergemeenschap te laten profiteren van de voordelen.

Nieuwe digitale tools: Juniper introduceert dit jaar het Partner Business Center en de Velocity Pricing Tool. De combinatie hiervan met PartnerLink stelt partners in staat om sneller deals te sluiten dankzij real-time toegang tot het team van Juniper.

Een groeiend Diversity+ Partner Program: Dit programma ondersteunt partners met voor diversiteit gecertificeerde ondernemingen. Het aantal deelnemers groeide in een half jaar tijd uit tot 44 partners en zal in 2023 blijven groeien.

Sales

Juniper breidt niet alleen zijn partnerprogramma uit, maar ook zijn managementteam. Daarmee wil het ervoor zorgen dat het goed is gepositioneerd om in te springen op de kansen en uitdagingen rond moderne netwerken en zijn snel groeiende onderneming verder op te schalen. Ben Fallon trad onlangs in dienst bij Juniper Networks als vice president Global Partners & Virtual Sales. Zijn taak is om de samenwerking met kanaalpartners optimaal aan te laten sluiten op de snel groeiende virtuele verkooporganisatie van Juniper. Fallon neemt uitgebreide marktervaring en een visionaire blik met zich mee. Hij was eerder actief op het gebied van wereldwijde kanalen, distributie, marktontwikkeling en de verkoop van MKB- en security-oplossingen in de regio EMEA.

Investering

“Dankzij de investering van Juniper Networks in bedrijven zoals Mist, Apstra en 128 Technologies staan we aan de voorhoede van de nieuwe generatie bedrijfsnetwerken. Ik kan niet wachten om in deze beslissende tijden aan de slag te gaan binnen het team van Juniper”, zegt Fallon.

Het partnerprogramma voor 2023 is inmiddels van start gegaan. Juniper Networks zal hier meer over onthullen tijdens zijn jaarlijkse Partner Executive Summit op 1 februari 2023 in Madrid.

Ga voor meer informatie naar www.juniper.net/partners.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!