Redactie - 16 april 2013

Security steeds meer vanuit de cloud


Security in enterprise-omgevingen zal in de toekomst steeds vaker gebaseerd zijn op cloud-diensten. In 2015 zal volgens Gartner tien procent van alle security in dat segment uit de cloud komen.

Dit zal leiden tot grote veranderingen in de security-markt, vooral op het gebied van secure email en secure Web gateways, remote vulnerability assessment, en Identity and Access Management (IAM). Gartner verwacht dat de markt voor cloud-based security services in 2016 een omvang zal hebben van 4,2 miljard dollar.

De belangrijkste reden voor gebruikers om over te stappen op security-diensten uit de cloud is het gebrek aan kennis en vaardigheden op security-gebied in de eigen organisatie. Hierdoor zal een steeds groter deel van de markt verschuiven van de traditionele on premise eigen oplossingen naar cloud-based delivery modellen. Dit biedt volgens Gartner uitgelezen mogelijkheden voor service providers met een cloud-aanbod, maar de aanbieders die daar nog niet mee bezig zijn zullen zich volgens de analisten zorgen over moeten gaan maken.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!