Redactie - 19 maart 2014

Maarten Hillenaar treedt toe tot de Advisory Board van VisionsConnected



Voormalig Rijks-CIO Maarten Hillenaar (foto) treedt toe tot de Advisory Board van VisionsConnected, specialist in betrouwbare en veilige (cloud-)diensten voor HD-videoconferencing en unified communication (UC). Hillenaar is daarnaast lid van de Raad van Toezicht van Rijndam en wordt (per 1 april 2014) Principal Consultant bij PBLQ/HEC.

Hillenaar over zijn nieuwe rol: “Ik heb gekozen voor VisionsConnected vanwege de mensen, het innovatieve karakter van de organisatie en hun marktpotentie. Ik vind het belangrijk na mijn vertrek als CIO Rijksoverheid verbinding te houden met nieuwe bewegingen in de ICT-industrie en VisionsConnected biedt me die gelegenheid. Ik kan vanuit mijn kennis, ervaring en netwerk een prima rol spelen als sparringpartner.”

Maarten Hillenaar was van 2009 tot 2014 directeur Informatiseringsbeleid Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Als CIO van de Rijksoverheid moest hij ervoor zorgen dat informatie en ICT beter worden ingezet in de primaire en ondersteunende processen van de Rijksdienst. Speerpunten in zijn beleid waren de vergroting van de samenwerking op ICT-gebied tussen ministeries, het werken vanuit één I-strategie, de betrokkenheid van het topmanagement en het realiseren van een robuuste informatie-infrastructuur, waarvan het terugdringen van het aantal rekencentra onderdeel is.

Hillenaar studeerde Rechten en Bestuurskunde en begon zijn carrière bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) waar hij Hoofd Informatiebeleid was. Daarna bekleedde hij functies bij PinkRoccade en Het Expertise Centrum (nu PBLQ HEC).
 
Door: Witold Kepinski
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!