Wouter Hoeffnagel - 25 september 2014

Solipsis Managed Services bouwt ICT-infrastructuur voor Total Exotics

Solipsis Managed Services levert een volledig ingerichte IT-infrastructuur aan Total Exotics, leverancier van exotische groenten en fruit. Het beheer, zowel hardware- als softwarematig, is volledig uitbesteed aan Solipsis.

Solipsis is niet alleen verantwoordelijk voor de ICT-omgeving van het inkoop/verkoopkantoor, maar ook van de verschillende productielijnen en logistieke processen. Zo zijn de terminals in de loodsen volledig geïntegreerd. Volgens Operationeel Directeur, Ron van der Vloed speelt ICT binnen de bedrijfsvoering van Total Exotics een cruciale rol. “Zonder ICT is deze zaak niets; dan ligt alles plat. Maar dat is eigenlijk altijd al zo geweest binnen deze branche. Van productie tot en met orderingeving, maar ook alle logistieke processen verlopen via ICT en dan vooral via de branchespecifieke software die op de systemen draait.
 
‘Ontzorgen’ is belangrijk
Sinds twee maanden is Total Exotics operationeel met Microsoft Dynamics NAV en Foodware SI via hun vaste softwareleverancier Schouw Informatisering. Foodware is branchespecifieke software voor logistieke en financiële transacties die worden toegepast binnen de AGF en andere levensmiddelenbranches. Solipsis is één van de vaste technologiepartners van Schouw en is door Schouw in contact gebracht met Total Exotics
 
In de vier jaar tijd dat Total Exotics bestaat heeft het bedrijf een flinke groei doorgemaakt. “We zijn letterlijk uit ons jasje gegroeid zodat we met ons inkoop/verkoopkantoor zijn verhuisd naar een pand iets verderop in de straat. Dit is zeker niet ideaal en bovendien blijven we nog steeds doorgroeien. We kijken dan ook uit naar een nieuw onderkomen waar productie, inkoop en verkoop weer samen onder één dak kunnen. Voor Solipsis is hier een belangrijke taak weggelegd om dat ICT-matig in te gaan richten. Dat vertrouwen is in de relatief korte tijd dat we nu samenwerken zeker al opgebouwd”, aldus Van der Vloed.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!