Redactie - 18 december 2020

Elbit Systems levert extra digitale soldaat systemen aan Koninklijke Landmacht

Elbit Systems levert extra digitale soldaat systemen aan Koninklijke Landmacht image

Elbit Systems heeft aangekondigd dat het een vervolgcontract van ongeveer 50 miljoen dollar heeft gekregen van het Nederlandse Ministerie van Defensie om de Koninklijke Landmacht (KL) te voorzien van extra digitale soldaat- en voertuigsystemen. Hiermee wordt het lopende soldier modernisation programma van de Landmacht verder uitgebreid. Het contract wordt uitgevoerd over een periode van drie jaar.

Onder het contract zal Elbit Systems digitale soldaat systemen en voertuigintegratie voor verbeterde netwerkcapaciteiten leveren, waaronder TORCH-X Dismounted Command and Control-systemen en E-LynX Software Defined Radio-systemen. De te leveren systemen zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen die zijn gesteld door de Nederlandse Defensie Materieel Organisatie en zijn in de praktijk getest door personeel van de Landmacht.

Haim Delmar, General Manager van Elbit Systems C4I & Cyber, zei hierover: “We zijn verheugd dat we de kans hebben gekregen om de KL te blijven voorzien van geavanceerde netwerkcapaciteiten en het soldier modernisation programma te ondersteunen. We kijken er naar uit om onze samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Defensie voort te zetten door te blijven bijdragen aan programma's die de overlevingskansen en effectiviteit van de Nederlandse militair verbeteren’’.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!