Witold Kepinski - 13 november 2022

Canalys: Channel Partners krijgen nog meer te maken met hyperscalers

Canalys: Channel Partners krijgen nog meer te maken met hyperscalers image

Steve Brazier, ceo van onderzoeksbureau Canays, benadrukt dat het belang en invloed van grote hyperscalers voor channel partners blijft toenemen. De public cloud markt explodeerde tijdens de begindagen van de corona pandemie toen een groot deel van de wereld overging op werken op afstand, sindsdien is de invloed van hyperscalers alleen maar toegenomen. Dit meldt hij op het onlangs gehouden Canalys Forums 2022 in Barcelona.

Elk kwartaal groeien public cloud partijen waarbij AWS, Microsoft en Google de belangrijkste begunstigden zijn. Deze partijen groeien ook door het steeds bredere aanbod van software en services via hun marketplaces. Zo verwacht Canalys dat de AWS Marketplace tegen 2025 tot de top-10 van distributeurs voor IT-oplossingen zal behoren.

De cloud hyperscalers investeren op hun beurt ook sterk om een positie de komende jaren verder te verstevigen. En dat gaan ze ook doen want er is weinig concurrentie in de markt voor hyperscalers.

De kosten om de public cloud te verlaten kunnen weleens hoger uitpakken dan er in te blijven, omdat organisaties en ook IT-dienstverleners veel moeten investeren in het aantrekken van mensen zoals developers en beheer, aldus Brazier. Daarom zullen organisaties meer investeren in beheer voor inzicht in cloud cost management zo vertelden grote resellers tijdens Canalys Forums.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!