Redactie - 09 oktober 2012

Plantronics introduceert nieuwe zakelijke headset


Om mobiel werken mogelijk te maken en te vergemakkelijken introduceert Plantronics een aantal nieuwe producten waaronder de Voyager Legend. Deze bluetooth headset is volgens de leverancier uit zijn portfolio een gebruiksvriendelijke headset met een helder geluid. Debet daaraan zijn onder andere de smart sensor technologie. Hierdoor weet de headset wanneer hij wordt gedragen en wanneer niet en worden oproepen intuïtief doorgeschakeld naar de telefoon of de headset. Daarnaast wordt via deze technologie informatie doorgegeven over de gespreksstatus. Een voorbeeld, de headset wordt gedragen en er komt een oproep binnen. Doordat de headset weet dat hij gedragen wordt, wordt het gesprek automatisch naar de headset geleid.

Caller ID
Verder kunnen via de headset spraakopdrachten worden gegeven zoals ‘answer’ voor het aannemen van een oproep of ‘ignore’ voor het weigeren van een oproep. Momenteel kunnen de opdrachten nog niet in het Nederlands worden gegeven maar Plantronics zal in de toekomst het aantal talen waarin de spraakopdrachten gegeven kunnen worden, uitbreiden. Daarnaast informeren gesproken waarschuwingen de gebruiker proactief over het batterijniveau, de status van de verbinding en vermelden de naam van de beller dankzij ‘caller ID’. De headset leest als het ware de naam voor uit het adresboek. Als de naam niet in het adresboek vermeld staat of als iemand zijn id-informatie niet aan heeft staan, gaat dat niet op.

Digital Signal Processing
Drie microfoons en verbeterde DSP (Digital Signal Processing) en geluidsreductie technologie zorgen voor uitstekende geluidskwaliteit, aldus Plantronics.. ‘We werken in omgevingen die rijk zijn aan een variëteit aan geluiden. Bovendien neemt het belang van de stem sterk toe tijdens telefoongesprekken waarbij de lichaamstaal wegvalt’, legt Paul Clark (foto), VP - General Manager North Western Europe & Sub-Saharan Africa, uit.

Vanaf januari zal er tevens een Voyager Legend versie beschikbaar zijn die geschikt is voor Unified Communications (UC).

Bluetooth
De slimme headsets van Plantronics zijn uitgerust met bluetooth technologie. Volgens Jaap Haartsen, uitvinder van de bluetooth technologie, zijn dergelijke headsets wereldwijd in trek om verschillende redenen. Volgens onderzoeksbureau In-Stat komen in 2013 twee miljard nieuwe apparaten op de markt die uitgerust zijn met bluetooth technologie. Haartsen: ‘Met bluetooth kan data snel worden verzonden tussen draadloze apparatuur, zoals headsets, en het netwerk. Zo heeft bluetooth versie 3.0 een snelheid van 20 Mb per seconde. Bluetooth versie 4.0 zorgt voor een lager energiegebruik van headsets.’

M25 en M55 headset
Plantronics kondigt verder de M25 en M55 headset serie aan. Deze headset heeft - dankzij de DeepSleep modus - een batterij die tot vijf maanden meegaat zonder tussentijds op te laden. Ideaal voor diegenen die een headset willen die altijd klaar is voor gebruik. Het niet handsfree kunnen bellen door een lege batterij is daarmee verleden tijd, aldus Plantronics.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!