Redactie - 09 november 2012

Apple reseller iAm Store door iCentre overgenomen


De voorgenomen overname van iAm Store door iCentre, een Apple-reseller in Nederland, is definitief afgerond. Het voornemen tot overname dat eind september bekend werd gemaakt is met de ondertekening van de definitieve koopovereenkomst gefinaliseerd. Het is onbekend hoeveel er is betaald voor de overname.

iAm Store (voorheen MacHouse en HTR) heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Hilversum, Dordrecht, Veenendaal en Arnhem. Na de overname telt iCentre 33 vestigingen in Nederland. Daarnaast zijn de business activiteiten van het voormalige iAm Business Centre in Veenendaal overgenomen.

Raymond Cohen en Martin de Jong
Met de overname geeft iCentre verdere invulling aan de in 2008 ingezette groeistrategie. De groeistrategie van iCentre is er onder meer op gericht om via gerichte acquisities en autonome groei de marktpositie als Apple reseller te verstevigen. Daarnaast heeft iCentre in het afgelopen jaar het directieteam versterkt door de benoeming van Raymond Cohen als algemeen directeur iCentre Nederland en Martin de Jong als Operationeel Directeur.

Wouter Schortinghuis
Het directieteam bestaat voorts uit Paul Poot (Finance) en Elianne Havinga (Commercie). Wouter Schortinghuis (foto) is in de rol van CEO verantwoordelijk voor de verdere groei van iCentre in Europa en de gehele iCentre organisatie. Investeringsmaatschappij Antea heeft een belang van 80% in iCentre, de overige 20% van de aandelen zijn in handen van het management. Wouter Schortinghuis, CEO van iCentre Group, licht toe: “Wij zijn erg verheugd met de definitieve aankoop van iAm Store. De overname past uitstekend in de verdere groei van iCentre. Naast onze focus op autonome groei zullen we in de toekomst blijven zoeken naar interessante mogelijkheden tot overnames binnen de Nederlandse markt. Daarnaast zien wij ook kansen om op termijn iCentre gefaseerd te laten groeien buiten Nederland, uiteraard voorzover dat past binnen de doelstellingen en cultuur van onze organisatie.”

Op 17 november opent iCentre haar 34e vestiging in Bussum.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!