Redactie - 24 januari 2013

Cloud is voelbaar op Tech Data Partner Event


Cloud computing sijpelt door in producten, software en diensten. Dat valt op te maken tijdens de presentaties van IT-leveranciers en channel specialisten tijdens het Tech Data Partner Event 2013 dat werd gehouden in de Homeboxx in Nieuwegein.

Tech Data ondervindt zelf dat softwareleveranciers vaker verschuiven richting het aanbieden en afrekenen van licenties binnen een cloudmodel. Tech Data ondersteunt zijn resellers hiermee met het Tech Data License Online (LOL) programma. Zo is onlangs het Adobe Creative Cloud programma opgenomen. Dat biedt resellers eenvoudige renewals. Niet alleen Adobe gaat die richting op, ook Microsoft. Er zit meer groei in Microsoft Open Value en SPLA licenties dan in Open License. Zo rekent een klant per maand af bij een SPLA overeenkomst. Alle licenties worden open duur ondergebracht in cloud licentieprogramma’s zo verwacht de distributeur.

SaaS4channel
Leo van Schie (foto), medeoprichter van SaaS4channel, zegt dat cloud computing anno 2013 niet meer weg te denken is. Dat betekent dat de reseller dit moet meenemen in zijn propositie, portfolio, afrekenmodel en kennis, onder andere op juridisch gebied aldus Van Schie. “Resellers werken tot nu vaak samen met hardwareleveranciers, softwareleverancier en distributeurs. Nieuwe potentiele leveranciers zijn onder andere hosting partijen en datacenters die platformen en software vanuit de cloud aanbieden."

Cloud is anno 2013 een interessant alternatief, maar niet iedereen kiest er nog voor. De voordelen van de cloud zijn voorspelbare kosten, heldere functionaliteit en tijdige levering van IT-diensten. Maar er zijn nog redenen om geen cloud te doen, bijvoorbeeld omdat er nog geen goede specifieke cloudoplossing is. Of omdat de reseller cloud diensten niet aanbiedt of zelfs ontraadt. Maar de trend is dat de reseller zich met cloud in de keten omhoog ontwikkelt om een onderscheidend vermogen te leveren, aldus van Schie.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!