Redactie - 25 maart 2013

ICT Automatisering ziet omzet dalen en verlies afnemen


De omzet van ICT als totaal liet een daling zien van 3 procent naar 77,8 miljoen euro (2011: 80,2 miljoen euro). De omzet van ICT Nederland daalde met 4 procent naar 62,1 miljoen (2011: 64,9 miljoen euro). Het verlies bedroeg 5,3 miljoen euro. In 2011 was het verlies 8,3 miljoen euro. Het management stelt voor het dividend over 2012 te passeren.

Waar in de eerste helft van het jaar een lichte omzetstijging werd gerealiseerd, daalde de omzet in de tweede helft sterk door een blijvend lage vraag in IT-markten, resulterend in een lage bezettingsgraad.

Carlo D’Agnolo (foto), CEO van ICT Automatisering, zegt over de jaarcijfers:  “De markten werden in 2012 nog steeds gedomineerd door een terughoudendheid om in IT te investeren, met bescheiden tekenen van een opleving in de zomer. Dit herstel hield echter niet aan en na de zomer werden wij weer geconfronteerd met een daling van de vraag en bijgevolg een afname van de productiviteit per werknemer. Het gevolg was dat onze omzet dit jaar iets lager uitkwam dan vorig jaar, terwijl ons bedrijfsresultaat scherp daalde. Om de winstgevendheid te verbeteren, hebben wij zowel in Duitsland als Nederland herstructureringsmaatregelen genomen, hoofdzakelijk om de indirecte kosten terug te brengen.”

Door: Witold Kepinski 






  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!