Wouter Hoeffnagel - 14 juli 2023

Elon Musk richt eigen AI-bedrijf op

Elon Musk richt zijn eigen AI-bedrijf op: xAI. Over het bedrijf is veel onduidelijkheid; Musk meldt in een tweet alleen dat xAI moet helpen 'realiteit te begrijpen'.

Elon Musk richt eigen AI-bedrijf op image

Musk is al langer actief op het gebied van AI. Zo was hij onder meer betrokken bij OpenAI, de ontwikkelaar van het populaire ChatGPT. In maart bleek al dat Musk ontwikkelaars zocht voor een eigen AI-bedrijf.

'Aard van het universum begrijpen'

Op de website van xAI is weinig informatie te vinden. het bedrijf meldt alleen dat zijn doel is 'de echte aard van het universum' te begrijpen. Ook meldt het bedrijf dat in een Twitter Spaces chat op vrijdag 14 juli meer informatie bekend wordt gemaakt.

Bij xAI is onder meer Igor Babuschkin betrokken, die eerder voor zowel Deepmind van Google als OpenAI actief is geweest. Ook Jared Birchall, die het financieel beheer voor Elon Musk op zich neemt, is benoemd tot secretaris van xAI. Andere betrokkenen waren eerder actief voor onder meer Google, Microsoft, Tesla en de Universiteit van Toronto. Dan Hendrycks, directeur van het Center for AI Safety, is naar verluid als adviseur betrokken.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!