Ron Smeets - 19 september 2023

Glaspoort overweegt aanleg glasvezel op vier bedrijventerreinen

De verglazing van Nederland gaat volop vooruit. Providers als Odido (voorheen T-Mobile), KPN en Delta maken vaart met het aansluiten van zowel huishoudens als bedrijfsadressen op hun glasvezelnetwerken. Glaspoort, een joint venture van KPN en pensioenuitvoerder APG, heeft momenteel al meer dan 355.000 glasvezelaansluitingen gerealiseerd. Het bedrijf zoekt voortdurend naar nieuwe potentiële steden en (landelijke) regio's voor het uitbreiden van haar glasvezelnetwerk.

Glaspoort overweegt aanleg glasvezel op vier bedrijventerreinen image

Momenteel onderzoekt Glaspoort in Friesland en Gelderland mogelijkheden voor het aansluiten van een viertal bedrijventerreinen. In Wijchen richt dat onderzoek zich op de bedrijventerreinen Bijsterhuizen, Bijsterhuizen II en Bijsterhuizen III. In Friesland betreft wordt een haalbaarheidsonderzoek gedaan voor de verglazing van het bedrijventerrijn Burdaard in de gemeente Noardeast Fryslan.

Onderzoek en gesprekken met gemeenten

Voordat definitief besloten kan worden of een wijk, of bedrijventerrein, op het glasvezelnetwerk van Glaspoort aangesloten kan worden, moet een gedegen onderzoek uitgevoerd worden. Daarbij wordt het gebied in kaart gebracht en met de gemeente worden aanlegvoorwaarden besproken.

Mochten het onderzoek en de afpsraken met de gemeenten uiteindelijk leiden tot het aansluiten van de vier bedrijventerreinen op glasvezel van Glaspoort, dan zullen de werkzaamheden ingepland en uitgevoerd gaan worden. Deze werkzaamheden zullen bestaan uit graafwerkzaamheden en werkzaamheden bij de bedrijfspanden. Bij alle werkzaamheden blijven de bedrijfspanden bereikbaar. Ook blijven huidige internetverbindingen werkzaam.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!