Redactie - 25 oktober 2023

CrowdStrike verkoopt voor meer dan een miljard dollar via AWS Marketplace

CrowdStrike maakt bekend meer dan een miljard dollar aan verkopen te hebben behaald in de AWS Marketplace. Het bedrijf is hiermee naar eigen zeggen de eerste Cybersecurity ISV, opgericht voor de cloud, die deze mijlpaal bereikt.

CrowdStrike verkoopt voor meer dan een miljard dollar via AWS Marketplace image

CrowdStrike en AWS werken al jaren samen. De ISV maakte minder dan zes jaar geleden het op AI-gebaseerde CrowdStrike Falcon-platform beschikbaar maakte op AWS Marketplace. AWS Marketplace is een digitale catalogus met duizenden softwarelistings van ISV's die het eenvoudig maakt om software die op AWS draait te vinden, testen, aan te schaffen en te implementeren.

"CrowdStrikes relatie met AWS heeft bijgedragen aan de manier waarop bedrijven hun activiteiten in de cloud opbouwen en beveiligen. Sinds we het AI-aangedreven Falcon-platform minder dan 6 jaar geleden naar AWS Marketplace brachten, hebben we een enorme behoefte van bedrijven en partners gezien die op zoek zijn naar snellere, probleemloze aankooptrajecten waarbij het Falcon-platform is geïntegreerd in cloudconsumptieprioriteiten", zegt Daniel Bernard, chief business officer bij CrowdStrike. "Onze vroege samenwerking met AWS Marketplace en de end-to-end-productuitvoering en go-to-market - waarbij klant, reseller, ISV, CrowdStrike en AWS op elkaar zijn afgestemd - is een onderscheidend voorbeeld van het succes van de moderne software supply chain."

Bouwen aan een Cloud Go-To-Market

In alle regio's werken de verkoopteams van CrowdStrike en AWS samen om klanten te helpen hun cloudgebruik en bredere cyber security use cases voor bedrijven te beveiligen. Sinds de lancering in AWS Marketplace in november 2017 heeft CrowdStrike de volgende resultaten behaald:

  • 3.000%+ CAGR in verkoop
  • Meer dan 4.850 transacties; meerdere transacties per dag
  • Gemiddeld zijn de transacties van CrowdStrike op AWS Marketplace >140% groter dan in zijn andere go-to-market-kanalen.

Groei en digitale transformatie versnellen

AWS en CrowdStrike spelen een cruciale rol voor bedrijven die de cloud hebben omarmd, namelijk om hun groei en digitale transformatie te versnellen. CrowdStrike biedt meer dan 20 integraties met AWS-services, waaronder AWS Control Tower, AWS Systems Manager en Amazon GuardDuty.

Zoals vermeld in CrowdStrikes financiële resultaten van Q2 FY24 behaalde de cloud security business van CrowdStrike een recordkwartaal, eindigend op 31 juli 2023. Bovendien steeg de ARR per 31 juli 2023 voor modules van CrowdStrike in de publieke cloud tot 296 miljoen dollar, een stijging van 70 procent op jaarbasis - groter dan bijna elke andere cloudsecurity leverancier.

Nieuwe cybersecurity software supply chain ontwikkelen

CrowdStrike gebruikt AWS Marketplace om het CrowdStrike-partnerprogramma verder te versnellen en extra waarde te creëren voor de bredere securitygemeenschap. Samen met technologie- en resellerpartners ontwikkelde CrowdStrike gezamenlijke go-to-market-strategieën en -oplossingen. Denk hierbij aan partners als Zscaler, Optiv en Softcat.

"CrowdStrike droeg bij aan onze integratie met AWS als solution provider - wanneer wij samenwerken met klanten, heeft iedereen daar baat bij; dit leidt tot snellere sales cycles en grotere deals," aldus Allan Meyer, SVP partners, allianties en oplossingen bij Optiv.

"De samenwerking tussen Softcat en CrowdStrike is steeds sterker geworden, iets wat nog verder is toegenomen door de introductie van CrowdStrikes aanbod op de AWS Marketplace", zegt Tim Jeans, VP Solution Sales bij Softcat. "Met onze gezamenlijke strategie van het afgelopen jaar is CrowdStrike de best presterende ISV van Softcat geweest, en dat blijft zo."

2023 US ISV Partner of the Year Award

CrowdStrike is onlangs bekroond met de 2023 US ISV Partner of the Year Award van AWS. Ook kondigden AWS en CrowdStrike onlangs een startup-accelerator aan om de volgende generatie cybersecurity innovators te begeleiden die kunnen bouwen op AWS en geïntegreerd kunnen worden met CrowdStrike.

"De AWS Marketplace is opgezet om het voor klanten eenvoudiger te maken om toegang te krijgen tot de technologieën die ze nodig hebben om te innoveren en hun bedrijf op te schalen. Het feit dat CrowdStrike $1 miljard aan cybersecurity-softwareverkopen heeft behaald via de AWS Marketplace laat de waarde van de AWS Marketplace zien in het verbeteren van de SaaS-aankoopervaring voor klanten en partners," zei Chris Grusz, Managing Director Technology Partnerships bij AWS. "AWS is toegewijd aan het ondersteunen van oplossingen van derden die bedrijven helpen groeien in de cloud, deze mijlpaal toont de toewijding van CrowdStrike om klantgerichte oplossingen te leveren."

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!