Wouter Hoeffnagel - 30 november 2023

Perfectly Basics kiest voor SaaS enterprise shopsysteem van SCAYLE

Online moderetailer Perfectly Basics (PB) bundelt de krachten met SCAYLE, leverancier van een SaaS enterprise shopsysteem. PB wil met behulp van deze technologie zijn groei ondersteunen. Partners ACA en rb2 verzorgen de integratie, waarmee de moderetailer onder meer de shopervaring wil verbeteren.

Perfectly Basics kiest voor SaaS enterprise shopsysteem van SCAYLE image

Perfectly Basics, oftewel PB, is al meer dan 17 jaar een begrip in de fashionbranche. Sinds de start draait bij PB alles om het opbouwen van een tijdloze garderobe. Kledingstukken die lang meegaan en altijd relevant blijven. Dat geldt niet voor de huidige technologische motor achter het bedrijf. Na jaren van groei is PB het maatwerkplatform letterlijk ontgroeid. In deze dynamische tijden waarin de technologie talloze mogelijkheden biedt, is dit het juiste moment om te replatformen.

Rebranding naar PB

PB zet al langer in op in-house tech-ontwikkeling. Dit resulteerde onder andere in de totstandkoming van een AI-gedreven beeldverwerker genaamd Teun.io. Nu gaan de zowel de gehele front- als backend op de schop, waardoor dit volgens Perfectly Basics een goed moment is om officieel te rebranden naar PB.nl.

PB kiest de technologische motor achter de About You online fashion store als nieuw shopmanagement systeem: SCAYLE. Daarmee beschikt PB direct over het state-of-the-art headless shopsysteem, met uitgebreide ingebouwde functionaliteit, dat speciaal is ingericht op de behoeften van merken en retailers binnen de fashion- en lifestyle-branche.

Inspelen op verwachtingen vanuit de klant

Een groot team van ontwikkelaars heeft de veelzijdige functionaliteit tot in detail getest. Door te kiezen voor SCAYLE als headless e-commerce technologie met een moderne API-first architectuur kan PB beter inspelen op de huidige verwachtingen van de consument. Daarnaast ondersteunt deze schaalbare technologie de toekomstige groeiambities van PB.

Evert Hemelaar, Country Manager Benelux van SCAYLE: “Met onze commerce engine maakt PB gebruik van direct beschikbare SaaS-technologie, waardoor zij sneller groeikansen benutten. Met de veelzijdige functionaliteit van onze technologie versnelt PB innovatie en speelt het flexibeler in op veranderingen in de markt. Dit geeft PB de wendbaarheid die zo belangrijk is in deze uitdagende sector.”

Fashion XPRT software voor integratie

De opzet van PB’s gemoderniseerde e-commerce architectuur begint bij een nieuw ERP-systeem. PB stapt over op de Fashion XPRT software van ACA, die is gebaseerd op het Microsoft-platform. ACA biedt toegang tot een financieel-, rapportage- en voorraadsysteem. Dit is overigens voor ACA net zo’n grote uitdaging als voor PB, gezien de webshop de eerste is die volledig vertrouwt op ACA’s nieuwe 365-graden webversie.

rb2 is implementatie- en configuratiepartner in het traject. De ontwikkelaars van Purmerendse internationaal georiënteerde bedrijf ondersteunen PB bij de integratie van de verschillende nieuwe SaaS-oplossingen. Daarnaast bouwen zij de nieuwe front-end van de webshop en koppelen ze deze met de SCAYLE back-end.

De vernieuwde shopervaring is naar verwachting vanaf de zomer van 2024 beschikbaar. De kenmerkende PB-stijl wordt behouden, maar wordt aangevuld met verbeterde navigatie- en filteropties en een nog persoonlijkere benadering. Peter Blaas-Van den Beemt, oprichter en CTO van PB: “Sinds 2006 streven wij - Peter en Birgit - naar een persoonlijke aanpak met een uniek aanbod en een hoog serviceniveau. In samenwerking met SCAYLE wordt onze droom nu werkelijkheid om ook de online shopomgeving persoonlijker en flexibeler te maken. Het wordt een uitdagende tijd, maar we gaan dit traject vol energie aan en kijken uit naar de mijlpalen die we samen met onze partners en ons team zullen bereiken.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!