Wouter Hoeffnagel - 10 januari 2024

Proofpoint waarschuwt voor aanvallen met DarkGate- en NetSupport-malware

De dreigingsactor 'Battle Royal' gebruikt DarkGate- en NetSupport-malware om controle te krijgen over geïnfecteerde hosts via meerdere verschillende aanvalsketens en social engineering technieken. Tientallen sectoren en met name bedrijven in de Verenigde Staten en Canada zijn doelwit.

Proofpoint waarschuwt voor aanvallen met DarkGate- en NetSupport-malware image

Hiervoor waarschuwt Proofpoint. Onderzoekers van het securitybedrijf publiceren onderzoek over de activiteiten van Battle Royal. Onderzoekers van Proofpoint stellen vast dat BattleRoyal zowel e-mail als gecompromitteerde websites met neppe updates gebruikt voor het afleveren van DarkGate- en NetSupport-malware. De e-mailcampagnes van Battle Royal richten zich op tientallen sectoren die zich voornamelijk in de Verenigde Staten en Canada bevinden.

Verschillende bekende tools ingezet

De aanvalsketen omvat verschillende bekende tools, zoals 404 TDS, Keitaro TDS, en .URL-bestanden die CVE-2023-36025 exploiteren. De dreigingsactor maakte in eerste instantie gebruik van de DarkGate-malware, maar is inmiddels overgestapt op de NetSupport-malware. NetSupport is een meer gevestigde tool voor het uitvoeren van cyberaanvallen dan DarkGate.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!