Wouter Hoeffnagel - 15 januari 2024

SoftwareOne wijst overnamebod van Bain Capital af

SoftwareOne wijst een overnamebod van 3,2 miljard dollar van Bain Capital af. Het bedrijf blijft onafhankelijk opereren.

SoftwareOne wijst overnamebod van Bain Capital af image

Het overnamebod van Bain Capital stamt uit juni; de investeringsmaatschappij bood 18,50 Zwitserse frank per aandeel. Het
verhoogde zijn bod in juli nog naar 20,50 miljard frank per aandeel. Het totale overnamebedrag kwam hiermee uit op ruim 3,3 miljard euro. Sindsdien is de waarde van het bod gedaald, waardoor nu zo'n 3,2 miljard euro waard is. Dit is fors hoger dan de marktwaarde, die op 2,7 miljard euro wordt geschat.

'Niet in het belang van het bedrijf'

De Raad van Bestuur van SoftwareOne wijst het bod van Bain Capital unaniem af, meldt SoftwareOne in een verklaring. "De Raad van Bestuur heeft met zijn juridische en financiële adviseurs verschillende opties voor waardecreatie geëvalueerd, waaronder de verkoop van SoftwareOne. Na een uitgebreid due diligence-proces ontving de Raad van Bestuur van Bain Capital één niet-bindende waarde-indicatie van CHF 18,80 per aandeel. De Raad van Bestuur heeft het voorstel zorgvuldig beoordeeld en, ondersteund door een onafhankelijke taxatie en deskundig advies, was het er unaniem over eens dat de niet-bindende waarde-indicatie noch voldoende zekerheid biedt, noch de fundamentele waarde van SoftwareOne adequaat weerspiegelt, en daarom niet in het beste belang van het bedrijf en alle belanghebbenden is", schrijft SoftwareOne.

"De Raad van Bestuur heeft vertrouwen in de positionering van SoftwareOne in een grote en snelgroeiende markt, ondersteund door een sterk groeimomentum, en dat het bedrijf over het juiste leiderschapsteam en de juiste strategie beschikt om zijn ambities te verwezenlijken. Als zodanig is de Raad ervan overtuigd dat SoftwareOne goed geplaatst is om aandeelhouderswaarde te creëren als een op zichzelf staand beursgenoteerd bedrijf."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!