Witold Kepinski - 26 januari 2024

Zscaler introduceert Zero Trust SASE gebouwd op AI

Zscaler, speler in cloudbeveiliging, kondigt Zscaler Zero Trust SASE aan, de eerste single-vendor SASE-oplossing die gebruikmaakt van Zscaler Zero Trust AI om organisaties te helpen kosten en complexiteit te verlagen, terwijl Zero Trust-beveiliging wordt geïmplementeerd voor gebruikers, apparaten en workloads. Daarnaast kondigt Zscaler de algemene beschikbaarheid aan van zijn Zero Trust SD-WAN-oplossing en zijn portfolio van plug-and-play appliances, waarmee het klanten helpt hun beveiligde connectiviteit te moderniseren voor branche-locaties, fabrieken en datacenters en tegelijkertijd de noodzaak wegneemt voor ineffectieve firewalls en VPN’s.

Zscaler introduceert Zero Trust SASE gebouwd op AI image

Veilige connectiviteit

De nieuwe oplossingen van Zscaler zijn gebouwd op een Zero Trust-architectuur, waarbij bedrijfsbeleid de toegang van gebruikers en apparaten bepaalt. Verouderde netwerk- en firewall-architecturen brengen risico’s en complexiteit met zich mee en maken laterale bewegingen mogelijk, wat vaak wordt uitgebuit door ransomware-aanvallers. Zero Trust SD-WAN biedt veilige inbound en outbound connectiviteit en vermindert tegelijkertijd bedrijfsrisico’s en netwerkcomplexiteit.

Door gebruikers, locaties en applicaties te verbinden via het Zero Trust Exchange Platform, breidt deze oplossing zero trust verder uit dan slechts voor gebruikers en beschermt het apparaat- en serververkeer bij branches, magazijnen en fabrieken. Zscaler maakt ook gebruik van zijn adaptieve AI-engine om continu risico’s te beoordelen voor gebruikers, apparaten, bestemmingen en content, waarbij telemetrie van 500 biljoen dagelijkse signalen wordt geïntegreerd met risico-informatie van derden.

Naresh Kumar, VP, Product Management, Zscaler: “Werknemers verwachten dezelfde naadloze en veilige toegang die ze zouden hebben in een kantooromgeving, of ze nu thuis of onderweg zijn, zonder toegang te hoeven krijgen tot hun applicaties via een trage, omslachtige VPN. Zscaler Zero Trust SD-WAN verbindt en beveiligt gebruikers, apparaten, sites en workloads met behulp van ons single-vendor SASE-platform, zonder de cyberrisico’s van traditionele SD-WAN.”

Met deze nieuwe aanpak levert Zscaler Zero Trust SASE, een combinatie van zijn AI-gebaseerde SSE-platform en zijn nieuwe Zero Trust SD-WAN-oplossing, om een hybrid workforce te creëren voor alle locaties en externe gebruikers van een organisatie. Zero Trust SD-WAN beveiligt inbound en outbound Zero Trust-connectiviteit in één enkel apparaat. Dankzij deze aanpak is er geen overlay routing-complexiteit, zijn er geen extra firewalls nodig en is er geen apart beleid voor locaties en gebruikers.

Ondersteuning voor uw SASE-reis

“We hebben met Zero Trust SASE succesvol een uitgebreid Zero Trust security framework geïmplementeerd over onze branches, datacenters en de cloud heen”, zegt Mike Gemza, CTO, Cornerstone Brands. “De implementatie van Zero Trust SD-WAN helpt ons om onze organisatie te beschermen tegen toenemende cyberdreigingen door het aanvalsoppervlak te verkleinen, laterale beweging te voorkomen en applicatieprestaties te verbeteren met een non-routable WAN.”

“We zien nog steeds grote interesse in en significante adoptie van SASE onder organisaties en tegelijkertijd een beweging om te vereenvoudigen, consolideren en kosten te verlagen”, zegt Christopher Rodriguez, Research Director, Security & Trust bij IDC. “Met een grote nadruk op zijn ervaringen met Zero Trust heeft Zscaler een gedurfde stap gezet door een oplossing te introduceren die zijn populaire SSE-platform combineert met een nieuw Zero Trust SD-WAN-aanbod dat organisaties helpt met hun SASE-reis.”

Met Zscaler kunnen organisaties hun gebruikers en apparaten via een proxy verbinden met apps en profiteren van geïntegreerde, AI-gestuurde mogelijkheden voor cyberdreiging en gegevensbescherming, waaronder FWaaS, SWG, CASB en DLP. Dit uitgebreide platform maakt point-solutions overbodig, verlaagt kosten en complexiteit, en biedt IT-teams eenvoudiger beheer. IT-teams kunnen granulaire forwarding-policies pushen voor internet-, SaaS- en privé applicaties, krijgen gecentraliseerd overzicht en beheer, en hebben toegang tot AI-gestuurde detectie en classificatie van IoT-apparaten, waardoor ze de beveiliging voor gebruikers versterken en tegelijkertijd de noodzaak voor extra firewalls en edge routers op branches elimineren.

Zscaler’s Zero Trust SD-WAN-oplossing bevat:

  • Plug-and-play appliances: Naast de virtuele appliance die al beschikbaar is, bieden plug-and-play appliances zero touch provisioning en geïntegreerde gateway-mogelijkheden om de behoefte aan extra routers of firewalls in branches weg te nemen.
  • Geïntegreerde SSE: Zero Trust AI-mogelijkheden voor cyberdreiging en gegevensbescherming, inclusief geïntegreerde FWaaS, SWG, CASB en DLP services.
  • Gecentraliseerd beheer: Cloudgebaseerde beheerconsole met geïntegreerd beleidsbeheer voor alle gebruikers, locaties en clouds.

Ga voor meer informatie over de nieuwe Zero Trust SAS-oplossing naar: https://www.zscaler.com/capabilities/secure-access-service-edge

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!