Witold Kepinski - 05 februari 2024

ALSO Group wil Italiaanse Datamatic overnemen

Na de succesvolle marktintroductie van IT-distributeur ALSO Italia in 2022 zou een mogelijke overname van Datamatic, een al lang bestaande distributeur in Italië, verdere groeimogelijkheden bieden. Met leveranciers als HP Inc., Epson en Dell, om maar de drie topmerken te noemen, beschikt het bedrijf over een uitgebreid leveranciersportfolio en een uitstekend, op het MKB gericht klantenbestand. Gecombineerd met ALSO's kracht in de cloud en as-a-service-activiteiten zou dit een zeer concurrerend en aantrekkelijk aanbod kunnen vormen voor Italiaanse resellers, aldus ALSO.

ALSO Group wil Italiaanse Datamatic overnemen image

De ICT-sector in Italië is een dynamische sector met een verwachte samengestelde jaarlijkse groei in het hoge eencijferige bereik. 

De definitieve koopovereenkomst zou in de komende weken moeten worden ondertekend, waarna de sluiting volgt na de standaard goedkeuring door de regelgevende instanties. 

Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding AG, merkte op: “ALSO Italia is aanzienlijk gegroeid in het as-a-service- en cloudsegment. De overname zou een waardevolle aanvulling kunnen zijn op onze aanwezigheid in Italië, waardoor Channel-partners niet alleen een bredere portfolio van productcategorieën kunnen krijgen, maar ook toegang tot onze zeer succesvolle cloudmarktplaats. Dit zal hen in staat stellen om zowel hun transactionele als hun consumptieve activiteiten te versterken.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!