Witold Kepinski - 06 februari 2024

Cisco werkt samen met Microsoft en Samsung rond vergader ervaringen

Cisco, Microsoft en Samsung Electronics hebben tijdens de ISE beurs in Barcelona nieuwe vergaderruimteoplossingen gelanceerd om verbeterde samenwerkingservaringen voor hybride vergaderingen te bieden. Met een gezamenlijke visie om naadloze en inclusieve vergaderingen voor iedereen mogelijk te maken, onthulden de bedrijven geïntegreerde videosamenwerkingsoplossingen voor Cisco Room Series. De oplossingen zijn voorzien van Front Row - een inclusieve contentlay-out voor Microsoft Teams Rooms, met ofwel Samsung's onlangs onthulde 105" Smart Signage (modelnaam: QPD-5K) met een beeldverhouding van 21:9 en 5K- resolutie, of Samsung 4K Smart Signage-schermen.

Cisco werkt samen met Microsoft en Samsung rond vergader ervaringen image

Tegenwoordig omvat 98% van de vergaderingen minstens één deelnemer op afstand. Toch is minder dan 15% van de 87 miljoen vergaderruimtes uitgerust met videoconferentietechnologie. Terwijl bedrijven eraan werken om werknemers weer naar kantoor te lokken, moeten vergaderervaringen beter zijn dan wat mensen thuis ervaren. Dit betekent dat werknemers hogere verwachtingen hebben van naadloze en gebruiksvriendelijke technologie, uitgerust met hoogwaardige audio en video. Om aan deze vraag naar probleemloze samenwerkingservaringen te voldoen, hebben IT-teams gestandaardiseerde oplossingen nodig die snel op schaal kunnen worden ingezet en beheerd.

"In het huidige tijdperk van hybride werken is het essentieel dat werkruimtes opnieuw worden ontworpen om geweldige samenwerking mogelijk te maken. Dit betekent dat vergaderruimten moeten worden uitgerust met intelligente videosystemen die zijn ontworpen om meeslepende samenwerkingservaringen te bieden aan alle deelnemers, ongeacht hun locatie", aldus Jeetu Patel , EVP en General Manager, Beveiliging en Samenwerking, Cisco. "Door onze samenwerking met deze marktleiders leveren we iets dat we Distance Zero noemen, waardoor tweederangservaringen worden geëlimineerd, waar je ook werkt."

De combinatie van Cisco's RoomOS-aangedreven samenwerkingsapparatuur, Samsung's Smart Signage-displays en de Front Row-indeling die beschikbaar is op alle Microsoft Teams Rooms-gecertificeerde samenwerkingsapparaten, zorgt voor een naadloze samenwerking die de afstand tussen deelnemers aan de vergadering vrijwel elimineert . Deze samenwerking levert een nieuwe standaard op voor volledig schaalbare, beheerbare en veilige oplossingen voor toonaangevende vergaderruimtes.

“Onze visie is om verbeterde samenwerkingservaringen te bieden die voldoen aan de behoeften van het hedendaagse hybride personeelsbestand voor alle organisaties en werkruimtes. We zijn blij dat de samenwerking tussen Cisco en Samsung deze visie ondersteunt, met geïntegreerde oplossingen die eerlijke vergaderervaringen ondersteunen die organisaties kunnen inzetten en beheren op schaal." - Ilya Bukshteyn , VP, Microsoft Teams Bellen en Apparaten, Microsoft

“We zijn een nieuw tijdperk binnengetreden waarin hybride werken een integraal onderdeel is van de werkervaring. Medewerkers moeten simpelweg over volledige functionaliteit kunnen beschikken terwijl ze online werken. Onze samenwerking met Cisco biedt gebruikers een toegankelijke werkomgeving, en centraal daarvan is ons 105-inch QPD-5K-scherm dat gebruikers het gevoel geeft dat ze in dezelfde kamer zitten als hun collega's." - Hoon Chung , Executive Vice President, Visual Display Business, Samsung Electronics

Voordelen van het partnerschap zijn onder meer:

  • Meeslepende beelden: Samsung 5K(5120 x 2160) en 4K UHD-schermen bieden levensechte, meeslepende hybride vergaderervaringen met levendige kleuren, in een ultraslank ontwerp.
  • Geavanceerde, AI-aangedreven samenwerking: Klanten profiteren van geavanceerde camera-, audio- en spraakintelligentiemogelijkheden op Cisco-apparaten en in Microsoft Teams Rooms.
  • Vereenvoudigd beheer en implementatie: IT-beheerders krijgen een volledig beheerde oplossing in het Microsoft Teams Admin Center, naast ongeëvenaarde inzichten in de vergaderruimte met Cisco Control Hub.
  • Grotere schaalbaarheid: de nauwe integratie van speciaal gebouwde apparaten, verbeterde software-ervaringen en uitgebreide beheertools maken het voor IT en faciliteiten mogelijk om hybride werk op schaal te leveren.
  • Naadloze interoperabiliteit: gebruikers kunnen op hetzelfde apparaat deelnemen aan volledig functionele Microsoft Teams- of Webex-vergaderingen, zonder dat ze het systeem opnieuw hoeven op te starten of opnieuw te configureren.

De producten in deze oplossingen zijn tegenwoordig algemeen verkrijgbaar. Cisco-ondersteuning voor 21:9-beeldschermen is vanaf maart 2024 beschikbaar .

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!