Redactie - 14 februari 2024

Apple laat Vision Pro-gebruikers vergeten toegangscode resetten

Enkele dagen na de lancering van Apples Vision Pro-headset dook onverwacht een hardnekkig probleem op, dat vooral de vergeetachtigen onder de gebruikers trof: wie de toegangscode van het gadget was vergeten, moest per se terug naar de winkel voor een reset. Dankzij een software-update voor het visionOS hoeft dat nu niet meer.

Apple laat Vision Pro-gebruikers vergeten toegangscode resetten image

Apple bracht deze week visionOS 1.0.3 uit voor de opvallende headset die een kleine twee weken op de Amerikaanse markt kwam. De update van het besturingssysteem zorgt er vooral voor dat gebruikers hun bril voortaan zelf kunnen resetten, wanneer ze onverhoopt hun toegangscode vergeten zijn. Apple had over één ding immers niet goed nagedacht: het bedrijf had de slimme bril uitgebracht zonder de mogelijkheid om het toestel zonder code te resetten.

Via de update krijgen gebruikers nu de optie om de Vision Pro te wissen wanneer de wachtwoordcode een bepaald aantal keren wordt geweigerd. Dat wissen zorgt er overigens niet voor dat het zogeheten Activation Lock wordt verwijderd. Anders gezegd: iemand die de headset heeft gestolen en de functie heeft gebruikt om de headset te wissen, kan nog steeds niet inloggen met zijn Apple ID.

In samenwerking met Data News

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!