Witold Kepinski - 15 februari 2024

GTDC: snelle groei van IT-distributie cloud marketplaces

Cloudmarktplaatsen zijn, volgens de Global Technology Distribution Council (GTDC), een belangrijk instrument voor channel partijen die hun verkoop-, implementatie-, ondersteunings- en facturatieprocessen willen optimaliseren.

GTDC: snelle groei van IT-distributie cloud marketplaces image

Het onderzoek heeft als titel “Beyond the Marketplace: IT Distributors Empower the Buyers’ Journey of the Future” en gaat over de huidige en toekomstige virtuele channel-ecosystemen van distributeurs. 

In het onderzoek staat:

  • Wat cloudmarktplaatsen voor distributeurs bieden dat vendors en solution providers niet zelfstandig kunnen bieden
  • Hoe de volgende generatie platforms de betrokkenheid vergroot, het lifecycle management kan verbeteren en nieuwe inkomstenstromen kan creëren
  • Waarom partners en eindgebruikers baat kunnen hebben bij een vernieuwende aanpak die gericht is op de koopervaring van de klant en partner
  • Welke rol artificiële intelligentie (AI) en automatisering spelen bij het vergelijken van kanalen

“Het vendor cloudmarktplaats-model verbetert de verkoop-, omzet-en partnerschapsmogelijkheden voor iedereen in het kanaal,” zegt Frank Vitagliano (foto), chief executive officer van de GTDC. “Toen we leidinggevenden uit de sector interviewden voor dit rapport, hoorden we meermaals op welke manieren hun bedrijven innoveren om de klanten en eindgebruikers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Uit dit rapport bleek dat IT-distributeurs tot op de dag van vandaag de enige technologiebedrijven zijn die echt alles en iedereen samen kunnen brengen in één ecosysteem.”

IDC-gegevens tonen aan dat 95 procent van de CEO’s digital-first strategieën omarmen als compensatie voor wijzigende werkplekken en een voortdurend veranderende financiële dynamiek. De meeste experts in de industrie verwachten ook dat de omzet van deze cloud marktplaatsen sterk zal blijven toenemen doordat distributeurs deze virtuele inkoop- en lifecycle management ecosystemen blijven uitbreiden.

Door solution providers in staat te stellen om hun marktinstrumenten voor end-users uit te breiden met kostenefficiënte automatiseringstools die een grote betrokkenheid creëren, kunnen aanbieders van digitale platforms echt lifecycle management mogelijk maken voor elke speler in het kanaal. Nog belangrijker is, volgens de toonaangevende executives waarmee de GTDC voor dit rapport sprak, dat een distributie-gehoste marktplaats leveranciers en partners een groter inzicht en een betere controle op het IT-ecosysteem kan bieden. 

Andere voordelen van distributiemarktplaatsen zijn o.a.:

  • Een grotere flexibiliteit van de portefeuille
  • Betere managementcontrole
  • Betere schaalbaarheid en een groter groeipotentieel

“Dit rapport verduidelijkt de toekomst van IT-distributie, en de vooruitzichten voor deze ongelooflijk dynamische platforms zijn rooskleurig,” zegt Vitagliano. “IT-distributeurs voldoen aan de groeiende actuele behoeften van channel leaders en ontwikkelen nog intelligentere en meer gestroomlijnde opties om hen ook in de toekomst succesvol te helpen zijn.”

Het volledige gratis rapport, “Beyond the Marketplace,” is nu beschikbaar in de GTDC Knowledge Hub.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!