Witold Kepinski - 26 februari 2024

VMware End-User Computing Division door Broadcom verkocht aan KKR

KKR heeft de ondertekening aangekondigd van een definitieve overeenkomst met Broadcom waarbij de VMware End-User Computing Division (EUC Division) wordt overgenomen in een transactie ter waarde van ongeveer 4 miljard dollar.

VMware End-User Computing Division door Broadcom verkocht aan KKR image

Na afronding van de transactie zal de EUC-divisie een op zichzelf staand bedrijf worden, met betere toegang tot groeikapitaal en een toegewijde strategische focus op het ondersteunen van klanten en partners over de hele wereld met innovatieve digitale werkplekoplossingen.

De EUC-divisie was oorspronkelijk een divisie van VMware vóór de overname van Broadcom en biedt een pakket digitale werkplekoplossingen waarmee organisaties veilig applicaties, desktops en gegevens kunnen leveren en beheren op elk apparaat of platform. Tot de vlaggenschipproducten behoren Horizon, een toonaangevend desktop- en applicatievirtualisatieplatform, en Workspace ONE, een toonaangevend Unified Endpoint Management (UEM) platform voor ondernemingen, samen met gemeenschappelijke platformdiensten voor data, identiteit en workflows. De EUC-divisie maakt gebruik van geavanceerde data en intelligentie om een ​​grotere schaal, snelheid en effectiviteit te bewerkstelligen voor de moderne, digitale werkplek van vandaag.

“Workspace ONE en Horizon zijn de beste platforms in hun klasse die door veel van ‘s werelds toonaangevende ondernemingen zijn gekozen om naadloze en veilige digitale werkruimtes te creëren met interoperabiliteit tussen steeds gecompliceerder wordende technologieën”, aldus Bradley Bruin, algemeen directeur bij KKR. “We zien een groot potentieel om de EUC-divisie te laten groeien door dit getalenteerde team te versterken en te investeren in productinnovatie, uitmuntendheid te leveren aan klanten en strategische partnerschappen op te bouwen.”

Als zelfstandig bedrijf zal de EUC-divisie geleid blijven door het bestaande managementteam onder leiding van Shankar Iyer. Naast het uitbreiden van R&D en het nastreven van nieuwe strategische partnerschappen, is KKR van plan de focus van de EUC-divisie op klantrelaties te ondersteunen door middel van aanzienlijke investeringen in go-to-market-functies. Het zelfstandige bedrijf zal in de positie zijn om langetermijninvesteringen te doen in middelen voor klantensucces, partnerondersteuning en een uitgebreid, toegewijd verkoopteam.

“We zijn ervan overtuigd dat deze lopende transactie een spannend volgend hoofdstuk voor de EUC-divisie markeert en een hoofdstuk dat enorme kansen en voordelen zal creëren voor onze klanten, partners en medewerkers”, aldus Shankar Iyer, Senior Vice President en General Manager, End-User Computing Division, Broadcom. “Het KKR-team kent onze branche goed en is de ideale strategische partner om ons te helpen een zelfstandig bedrijf te worden met een exclusieve focus op het leveren van krachtige tools voor de digitale werkruimte.”

“EUC is een leider binnen grote, sterk groeiende categorieën en de vraag naar het topaanbod van het bedrijf blijft groeien naarmate de werkplek en de behoeften aan de frontlinie snel evolueren”, aldus Johannes Park, Partner bij KKR. “We zijn verheugd om onze ervaring en toolkit bij KKR in te zetten om een ​​bedrijf van wereldklasse te ondersteunen in zijn volgende hoofdstuk als een op zichzelf staand bedrijf, met versnelde investeringen en een voortdurende focus op product- en klantgerichtheid.”

Nadat de EUC-divisie een op zichzelf staand bedrijf is geworden, zal zij het brede programma voor werknemerseigendom van KKR implementeren, waardoor alle werknemers naast KKR ook eigenaar worden van hun respectievelijke bedrijven. Deze strategie is gebaseerd op de overtuiging dat de betrokkenheid van medewerkers en een sterke eigenaarschapscultuur belangrijke drijfveren zijn bij het opbouwen van sterkere bedrijven. Sinds 2011 hebben KKR-portfoliobedrijven miljarden dollars aan totale aandelenwaarde toegekend aan meer dan 60.000 niet-senior managementmedewerkers in meer dan 40 portefeuillebedrijven.

KKR investeert voornamelijk via het North America Fund XIII. De transactie zal naar verwachting in 2024 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuringen van regelgevende instanties.

Evercore, Deutsche Bank Securities Inc. en Jefferies LLC treden op als financiële adviseurs en Simpson Thacher & Bartlett LLP treedt op als juridisch adviseur van KKR. Citi fungeert als exclusief financieel adviseur voor Broadcom.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!