Wouter Hoeffnagel - 05 april 2024

AWS schrapt honderden banen

Honderden banen staan op de tocht bij Amazon Web Services. Tegelijkertijd schrapt Amazon ook in fysieke winkels arbeidsplekken.

AWS schrapt honderden banen image

Exacte cijfers worden niet genoemd, maar volgens The Register gaat het over honderden ontslagen bij de afdelingen voor verkoop, marketing en de global services group van AWS. Maar ook onder de technische mensen in fysieke winkels van Amazon gaan honderden hun job verliezen.

'Activiteiten stroomlijnen'

Amazon bevestigt dat nieuws aan The Register. Het Amerikaanse bedrijf spreekt over het stroomlijnen van activiteiten en dubbele functies die worden geschrapt. Daarbij wordt vooral de training & certification group geviseerd. De ontslagen zijn ook nodig om verder te investeren en om andere profielen aan te nemen. In totaal werken er meer dan anderhalf miljoen mensen wereldwijd voor Amazon. Dochterafdeling AWS telt iets meer dan honderdduizend mensen.

De ontslagen komen er in dezelfde week dat Amazon haar kassaloze winkels afbouwt. Die bestaan sinds 2016 maar zouden technologisch niet zo naadloos werken als werd voorgesteld. Zo raakte bekend dat er ondanks de vele camera’s en sensoren alsnog 700 mensen van op afstand de transacties moesten bijsturen.

In samenwerking met Data News

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!