Wouter Hoeffnagel - 01 mei 2024

Nederlands Security Meldpunt staakt activiteiten

Het Nederlands Security Meldpunt staakt zijn activiteiten. Het meldpunt waarschuwde organisaties voor kwetsbaarheden in hun IT-systemen. Aanleiding is het lanceren van de waarschuwingsdienst van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Nederlands Security Meldpunt staakt activiteiten image

Het NCSC kondigde in oktober een waarschuwingsdienst voor doelwitten en slachtoffers van cyberaanvallen aan. De uitvoering van slachtoffer- en doelwitnotificatie is inmiddels grotendeels door het NCSC opgepakt. Het Nederlands Security Meldpunt schrijft: "Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de operationele werkzaamheden van het Nederlands Security Meldpunt hebben opgeschort. Als stichting blijven wij voorlopig nog actief om de voortgang met betrekking tot slachtoffer- en doelwitnotificatie in de gaten te houden en te bewaken. “Iedereen in Nederland moet gewaarschuwd kunnen worden die (mogelijk) slachtoffer of doelwit is van een cyberaanval.”"

Het meldpunt was een initiatief van DIVD, Connect2Trust, NBIP, SURFcert, Ams-IX en AbuseIO. Het deelde gegevens via het Cleannetworks platform van Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) en het ThreatMatcher Intelligence platform van Connect2Trust.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!