Wouter Hoeffnagel - 02 mei 2024

Twitch concurreert met nieuw videoplatform met TikTok

Twitch, een streamingdienst die onderdeel is van Amazon, lanceert een nieuw videoplatform: Discovery Feed. Met dit platform wil Twitch concurreren met TikTok, waarvan de verspreiding door een recent aangenomen wet in de VS mogelijk wordt verboden.

Twitch concurreert met nieuw videoplatform met TikTok image

Discovery Feed is net als TikTok een platform dat draait om korte video's. Waar gebruikers op TikTok vooral eigen beelden plaatsen, selecteren gebruikers op Discovery Feed fragmenten uit video's van derden en maken hiervan korte clips. Deze clips delen gebruikers vervolges op hun feed. De content die gebruikers geserveerd krijgen is afgestemd op hun persoonlijke kijkgeschiedenis.

Met het nieuwe platform lijkt Twitch in te spelen op de tegenwind waarmee TikTok van het Chinese ByteDance te maken heeft. De Amerikaanse overheid nam onlangs een wet aan die ByteDance dwingt TikTok te verkopen aan een partij die door de VS is goedgekeurd. Indien het bedrijf deze stap niet zet, wordt de verspreiding van TikTok in de VS aan banden gelegd. Aanleiding voor deze maatregel zijn zorgen over het gebruik van TikTok voor propagandadoeleinden en de veiligheid van data van Amerikaanse TikTok-gebruikers.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!