Witold Kepinski - 10 mei 2024

IBM en SAP breiden samenwerking rond cloud en AI uit

IBM en SAP hebben hun visie voor de toekomst van hun samenwerking gepresenteerd. Deze omvat nieuwe mogelijkheden met behulp van generatieve AI en branchespecifieke cloudoplossingen om klanten te helpen waarde te creëren voor hun bedrijf.

IBM en SAP breiden samenwerking rond cloud en AI uit image

"De gezamenlijke aanpak van IBM en SAP op het gebied van generatieve AI, gebaseerd op een open ecosysteem, vertrouwen en speciaal gebouwde modellen, zal klanten helpen hun bedrijfsresultaten te optimaliseren", aldus John Granger, Senior Vice President van IBM Consulting. "Ons nieuwe Value Generation-partnerschapsinitiatief stelt klanten in staat om middels generatieve AI hun weg naar innovatie en concurrentievoordeel te versnellen en een ​​onderneming van de volgende generatie te worden."

Cloudreis versnellen

"Het is een logische stap om onze samenwerking met IBM uit te breiden om meer klanten te helpen hun cloudreis te versnellen met behulp van RISE met SAP", aldus Scott Russell, Chief Revenue Officer en lid van de Raad van Bestuur voor Klantsucces bij SAP SE. "Deze uitgebreide samenwerking zal meer van onze gezamenlijke klanten in staat stellen nieuwe hoogten te bereiken door te innoveren met behulp van cloud, data en zakelijke AI om hun bedrijven te laten groeien en transformeren."

De kernpunten van de samenwerking:

  • AI-bedrijfsprocessen van de volgende generatie: Ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden met behulp van generatieve AI voor RISE met SAP en integratie van AI in SAP-bedrijfsprocessen.
  • Industrie-innovatie van de volgende generatie: Bouw van intelligente industriële use cases in end-to-end bedrijfsprocessen om innovatie te stimuleren.
  • Platformarchitectuur van de volgende generatie en benadering van klantadoptie: Leveren van referentiearchitecturen van de volgende generatie en een gemoderniseerde benadering van klantadoptie.
  • Uitbreiding van het ecosysteem van de volgende generatie: Samenwerking om de ervaring met SAP-oplossingen bij het adviespersoneel te vergroten en talent van de volgende generatie te ontwikkelen.
  • Beschikbaarheid van Watsonx op de generatieve AI Hub: De IBM Granite Model Series wordt toegankelijk gemaakt voor gebruik in het SAP-portfolio van cloudoplossingen en -applicaties.

Deze samenwerking bouwt voort op de meer dan 50-jarige samenwerking tussen de twee bedrijven. Het toont de gezamenlijke inzet van IBM en SAP om zich te blijven ontwikkelen en klanten voorop te stellen.

Lees alle details verder hier.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!