Witold Kepinski - 14 april 2015

Atos en Siemens demonstreren op de Hannover Messe hun oplossingen voor Industrial Digitalization

Atos en Siemens demonstreren op de Hannover Messe hun oplossingen voor Industrial Digitalization. Zij hebben deze oplossingen binnen het gemeenschappelijke Industrial Data Analytics Investment programma ontwikkeld. Dit melden Thierry Breton, bestuursvoorzitter en CEO van Atos, en Joe Kaeser, bestuursvoorzitter en CEO van Siemens AG. De Hannover Messe vindt plaats van 13 tot en met 17 april.

De oplossingen zijn mogelijk gemaakt door een gezamenlijk ontwikkelde basis voor data-analyse. Deze basis bestaat uit technologische platforms en een breed aanbod van zakelijke IT-diensten met als doel verticale oplossingen te leveren voor specifieke bedrijven of markten.

Het platform ondersteunt private, publieke en hybride cloud-implementaties. Het is geconfigureerd met hoogwaardige technologie en is volledig geïntegreerd, goed beveiligd, en zeer geschikt voor diensten op het gebied van gegevensanalyse: van beschrijvende tot voorspellende en real time prescriptive analytics. Het platform is ontwikkeld voor toepassing in B2B- en B2C-omgevingen en maakt een substantiële beperking van ontwikkelkosten en een kortere time-to-market mogelijk voor elk project dat is gebaseerd op data-analyse. Siemens past dit platform al toe ter ondersteuning van haar business in de Energy, Rail and Healthcare.

Atos en Siemens geloven dat dit platform voor industriële gegevensanalyse voor klanten concurrentievoordeel biedt en hen helpt hun digitale transformatie te versnellen. Tijdens de Hannover Messe demonstreert Atos een aantal toepassingen, zoals het doen van betere forecasts waarmee bedrijven de marktintroductie van producten of diensten kunnen versnellen en kosten kunnen besparen op service en levering. Dit doet zij op basis van een aantal cases in bedrijfstakken als telecom, retail en de financiële dienstverlening. Een goed beveiligde connectiviteit van apparaten staat aan de basis van veel nieuwe services en bedrijfsmodellen. Atos biedt via haar Internet of Things-platform en dienstverlening een veilige end-to-end oplossing voor uiteenlopende bedrijfstakken.

De strategisch alliantie kwam in 2011 tot stand en wordt ondersteund door een gemeenschappelijk investeringsfonds. De focus van beide partijen is gericht op een reeks innovatieve oplossingsgebieden waaronder data-analyse. Het doel is om via technologie nieuwe mogelijkheden en toegevoegde waarde voor klanten te creëren op basis van de enorme hoeveelheid data die beschikbaar zijn, dankzij het Internet of Things en de opkomst van slimme producten.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!