Redactie - 23 januari 2018

Cadran levert Oracle NetSuite ERP aan Gehoorbeschermer Comfoor

Cadran levert Oracle NetSuite ERP aan Gehoorbeschermer Comfoor image

Meerdere systemen vervangen door één geïntegreerd systeem was de belangrijkste driver voor Comfoor om een nieuw ERP-systeem te selecteren. Na een zorgvuldige afweging, in samenwerking met Ctac, is de keuze gemaakt voor Oracle NetSuite dat geleverd en geïmplementeerd wordt door ERP-specialist Cadran Consultancy.

‘Een innovatief Nederlands bedrijf dat marktleider is in gehoorbescherming en -verbetering op maat, mogen wij nu tot onze klanten rekenen’, zegt Marcel van Es, Sales Manager bij Cadran Consultancy met enige trots. ‘Toen wij halverwege 2017 ons eerste contact hadden met Comfoor werd snel duidelijk dat zij op zoek waren naar één platform met daarin alle functionaliteit voor productie, service & onderhoud, planning, verkoop, logistiek, finance en CRM. Een open omgeving die eenvoudig moest integreren met de 3D-scanning- en printing-software die gebruikt wordt voor de gehoorbescherming en -verbetering op maat’, vervolgt Van Es.

Frank Winkelhorst, Manager Finance bij Comfoor voegt hieraan toe: ‘Wij leveren een deel van onze producten via audiciens. Voor bestellingen, facturen en betalingen gaan zij allemaal gebruik maken van onze nieuwe ‘customer portal’ die gekoppeld wordt aan NetSuite. Hiermee krijgen wij het benodigde 360? klant-overzicht. Netsuite biedt de flexibiliteit om het systeem naar je eigen hand te zetten, terwijl deze aanpassingen automatisch meegaan in nieuwe updates. Dit vinden wij van groot belang’, vervolgt Winkelhorst.

Van Es is ervan overtuigd dat Comfoor een tevreden gebruiker gaat worden. ‘Met NetSuite wordt Comfoor totaal ontzorgd vanwege de cloud-infrastructuur. Software as a Service dus; geen onderhoud en dure upgrades en op- of afschalen naar wens. Zoals een modern ERP-systeem hoort te zijn’.

Winkelhorst sluit af met waarom Comfoor voor Cadran Consultancy heeft gekozen: ‘Gedurende het selectietraject heeft Cadran laten zien een betrouwbare partner te zijn met een bewezen projectaanpak. De supportdesk voor NetSuite die uitgevoerd gaat worden via Cadran’s Internationale joint venture Redfaire International was ook een belangrijk argument. Wij zijn op dit moment begonnen met de implementatie en verwachten net na de zomer live te gaan met NetSuite.’

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!