Witold Kepinski - 30 april 2018

ServiceNow neemt VendorHawk over

ServiceNow heeft aangekondigd dat het heeft ingestemd om het in Seattle gevestigde VendorHawk, een leider in Software-as-a-Service (SaaS) -beheer, te kopen in een all-cash transactie zal naar verwachting deze maand sluiten. Met VendorHawk breidt ServiceNow zijn mogelijkheden op het gebied van softwarebenutting snel uit om klanten te helpen digitale transformatie te realiseren door transparantie te bieden in het gebruik en de kosten van softwarelicenties, aldus ServiceNow.

Miljoenen dollars worden besteed aan onderbenutte software en CIO's spenderen tijd aan het maken van zorgen over het minimaliseren van risico's van software-nalevingscontroles. De mogelijkheid om on-premises en SaaS-assets te beheren terwijl bedrijven hun software-infrastructuur moderniseren, is een cruciaal element van succesvolle digitale transformatie. Met de groeiende stroom cloud-software kunnen SaaS-abonnementen snel een organisatie overspoelen, vaak door de IT-organisatie van een bedrijf te omzeilen.

De cloudoplossing van VendorHawk helpt klanten bij het ontdekken, rationaliseren en optimaliseren van SaaS-abonnementen in hun hele organisatie. VendorHawk biedt brede ondersteuning voor meer dan 36.000 SaaS- applicaties om uitgaven te ontdekken en overbodige applicaties in kaart te brengen. VendorHawk analyseert ook het gebruik en optimaliseert SaaS-abonnementen voor toptoepassingen zoals Salesforce, Box en Google G-Suite.

De toevoeging van de diepgaande expertise van VendorHawk bij het beheer van SaaS-gebruik en -redundantie verbetert het huidige ServiceNow Software Asset Management- aanbod en biedt nieuwe mogelijkheden in SaaS-uitgaven en leveranciersbeheer. VendorHawk zal worden toegevoegd aan het Now-platform en worden aangeboden als onderdeel van een ServiceNow Software Asset Management-release in 2019.

"Het toevoegen van de mogelijkheden van VendorHawk aan onze Software Asset Management-service versterkt de unieke waarde van ServiceNow, waardoor essentiële mogelijkheden samenkomen in een enkel, alomvattend platform dat de efficiëntie enorm verbetert terwijl het de werknemerservaring blijft ondersteunen," zei Farrell Hough, algemeen directeur van ServiceNow. "Het hebben van een realtime beeld van alle softwareaandelen is van cruciaal belang voor onze klanten om softwarebestedingen bewust te rationaliseren en optimaliseren terwijl ze digitaal transformeren."

"We hebben ons gericht op het bieden van de mogelijkheid om duizenden exemplaren van SaaS-assets in een organisatie te ontdekken en te beheren", zegt Patrick Lowndes, CEO van VendorHawk. "Door deze mogelijkheid aan hun uitgebreide platform toe te voegen, blijft ServiceNow enorme waarde hechten aan hun klanten en biedt het zicht op SaaS dat tot actie leidt."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!