Redactie - 13 december 2018

GTDC CEO Tim Curran met pensioen

De Global Technology Distribution Council (GTDC) meldt dat zijn CEO Tim Curran, met pensioen gaat. Curran heeft de organisatie de afgelopen zestien jaar geleid en werd gezien als een internationale autoriteit op het gebied van IT distributie. Vanaf zijn benoeming op deze positie in 2002 tot aan dit jaar, heeft Curran constant gewerkt aan de verbetering van GTDC’s partnerships, mogelijkheden en initiatievenen heeft hij bijgedragen aan het toenemend begrip voor de steeds groter wordende internationale rol van IT-distributie.

“Het was een geweldige ervaring met talloze onvergetelijke herinneringen,” zei Curran terugkijkend op zijn dienstverband bij GTDC, dat afloopt op 2 januari 2019. “Ik ben met name het team dankbaar dat we hebben opgebouwd en de ongelooflijke steun die ze hebben gegeven door de jaren heen, en de vele contacten die ik tot overal in de branche heb opgedaan – van de internationale IT-distributie gemeenschap tot aan tal van technologische bedrijven in alle regio’s. Mijn oprechte dank gaat uit naar iedereen. Het is zeker mijn bedoeling om contact te blijven houden en mogelijk zelfs op nieuwe manieren een bijdrage te leveren.”

Bij de aankondiging van zijn pensioen liet Curran weten van plan te zijn zich meer op zijn familie te willen richten en op het geven van onderwijs. Hij is al tien jaar een populaire docent aan de University of South Florida St Petersburg, waar hij in het MBA programma lesgeeft in Global Business en Management. Curran zei dat hij de beschikbaar blijft voor spreekbeurten en consultancy.

“Hoewel ik vertrek bij GTDC, wat automatisch betekent dat ik het wat rustiger aan ga doen, zal ik een actieve en gepassioneerde spreekbuis blijven voor alles wat deze sector te bieden heeft en de IT-channels in het bijzonder,” legt Curran uit. “Het was een eer om deel uit te mogen zijn van de geweldige evolutie van deze sector in de afgelopen dertig jaar, niet alleen bij GTDC maar daarvoor ook bij zowel distributiebedrijven als IT-vendors.”

“Tim is een professional die zeer hoog staat aangeschreven en veel heeft gedaan voor GTDC en zijn leden,” zei Alain Monié, voorzitter van de Raad van Bestuur van GTDC en CEO van internationaal IT-distributeur Ingram Micro Inc. “Zijn kennis, toewijding en betrokkenheid, hebben een ingrijpend verschil gemaakt en zal een langdurige impact hebben.”

Met het oog op Tims vertrek zal Kavita May, GTDC’s Senior Vice President Planning & Operations, tijdelijk de verantwoordelijkheden op zich nemen.

Een erfenis die verder gaat dan Logistiek

Curran was een prominent spreker op bijeenkomsten over de gehele wereld waarbij uitleg gaf over de capaciteiten tot transformatie die  distributeurs bieden als reactie op de constant veranderende business en technologie landschappen. Currans verdiensten bij GTDC zijn onder meer de lancering partnerships op gebied van verkoopdata analyse; het tot stand brengen van een omvangrijk educatieprogramma rondom distributie en het realiseren van talrijke executive events, samenwerkingsvormen en onderzoek.

Voordat hij in dienst kwam bij GTDC, was Curran Senior Vice President Sales bij Tech Data, de op één na grootste distributeur van IT-producten en logistieke diensten ter wereld, waar hij leiding gaf aan een organisatie met meer dan 1100 sales, technische ondersteuning en customer service medewerkers. Vóór Tech Data, was Curran werkzaam als Vice President en General Manager bij Panasonic Computer Peripherals Company. Zijn ervaring in de IT-sector omvat tevens een dienstverband als vice voorzitter van CompTIA, een reseller trade groep, en lidmaatschap van de redactieraad bij CRN, het toonaangevende vakblad in de IT sector. Daarnaast heeft Curran internationale ervaring opgedaan in Japan en Zuidoost-Azië inzake economische kwesties met betrekking tot de IT- industrie als onderzoekadviseur op het gebied van Amerikaans-Japans economische betrekkingen. Curran heeft een bachelor diploma van de University of Notre Dame en zowel universitaire master als doctoraal opleidingen van Columbia University.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!