Witold Kepinski - 06 april 2022

De Nuvias Group investeert in Oost-Europa door overname van Netsafe

De Nuvias Group investeert in Oost-Europa door overname van Netsafe image

De Nuvias Group, een Europese IT-distributeur, versterkt zijn investering in Oost-Europa door de overname van Netsafe, een gespecialiseerde, waardetoevoegende cyberbeveiligings- en netwerkdistributeursgroep die Zuidoost-Europa bestrijkt.

Netsafe brengt meer dan 15 jaar ervaring met zich mee, met sterke leveranciersrelaties die Nuvias' bestaande portfolio van technologische oplossingen en diensten aanvullen en uitbreiden, waardoor de dekking in Roemenië, Kroatië, Servië, Slovenië wordt vergroot en Bulgarije.

De lokale expertise en het leiderschap van Netsafe, wat ertoe heeft geleid dat hun bedrijf de afgelopen twee jaar is verdubbeld, zal worden versterkt door de brede reeks schaalbare financiële en servicemogelijkheden van Nuvias om de groei te stimuleren en de ontwikkeling te versnellen, waardoor de klantervaring voor zowel partners als leveranciers in de regio.

“Nuvias ziet grote beloften en kansen in de Oost-Europese markt. Met Netsafe hebben we een platform voor aanzienlijke groei in deze regio. We hebben een zeer sterke match in onze filosofie en benadering van gespecialiseerde distributie met toegevoegde waarde, wat een solide basis vormt voor versnelde groei”, aldus Simon England, CEO van de Nuvias Group.

Canalys voorspelt dat de Centraal- en Oost-Europese markt voor IT-infrastructuur en cyberbeveiliging in 2022 met meer dan 7% zal groeien, met een potentiële kans van 4 miljard dollar.

Doru Manea, CEO van Netsafe: “We zijn enthousiast over ons volgende hoofdstuk als onderdeel van de Nuvias Group. Door gebruik te maken van de schaal en middelen van Nuvias kunnen we toegevoegde waarde leveren aan onze partners en klanten. Dit is een geweldige erkenning van ons succes en opent een nieuw hoofdstuk voor verdere ontwikkeling, met een schat aan nieuwe kansen in een groeiende markt.”

Netsafe zal blijven opereren onder zijn bestaande merknaam, als een Nuvias Group-bedrijf.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!