Cellnex Netherlands

Over Cellnex

Met zo’n 130.000 antenne opstelpunten, verspreid over 12 landen, is Cellnex de grootste onafhankelijke aanbieder van draadloze telecommunicatie infrastructuur in Europa.

De telecom infrastructuur van Cellnex is essentieel voor de dienstverlening van mobiele telecomoperators en broadcasting exploitanten. Met de digitale transformatie wordt het echter steeds crucialer om data niet alleen veilig en snel te transporteren, maar ook op te slaan, te verwerken en te ontsluiten.

Om dit te faciliteren beschikt Cellnex Nederland, naast ruim 4.000 antenne opstelpunten en dakopstellingen, over 25 datacenter locaties. Deze datacenter faciliteiten bevinden zich in de 24 hoge telecom- en datatorens (voorheen bekend als de ‘televisietorens’). Daarnaast behoort ook de Media Gateway, gelegen op het Mediapark in Hilversum, tot het portfolio.

Onze datacenter diensten zijn inclusief energievoorzieningen, noodstroom en no-break faciliteiten, voorzien van uitstekende connectiviteit, hoge continuïteit en een hoge graad van beveiliging. Doordat de torens tevens onderdeel uitmaken van de Nederlandse noodinfrastructuur zijn ze uitermate GDPR-proof en behoren ze tot de meest duurzame datacenters van Nederland. En dankzij de unieke geografische ligging bent u in Nederland nooit verder dan 30 kilometer van een datacenter verwijderd.

Meer weten over ons datacenter aanbod of onze dienstverlening op andere gebieden van connectiviteit, zoals Telecom Infrastructure Services, Distributed Antenna Systems, Mission Critical en Private Networks, IoT of Smart Cities? Kijk op onze website: www.cellnextelecom.nl of neem contact met ons op via contact@cellnextelecom.nl of 088  88 205 4400.