Redactie - 28 september 2023

Claranet Benelux zet NIS2 centraal op jaarlijkse Cyber Security Event

Claranet Benelux organiseert op dinsdag 31 oktober haar jaarlijkse Cyber Security Event, met dit jaar als centrale thema “NIS2 – nog één jaar te gaan!”. Tijdens dit event, in het kader van de oktober Cyber Security-maand, geeft Claranet organisaties die onder de nieuwe NIS2-richtlijn gaan vallen, de handvatten om hun organisatie voor te bereiden en een duidelijk beeld te krijgen wat er moet gebeuren. Geen zware juridische kost, maar een concrete behapbare lijst met de belangrijkste acties die ervoor zorgen dat ze direct aan de slag kunnen en een duidelijke roadmap kunt schetsen voor de eigen organisatie en collega’s.

Claranet Benelux zet NIS2 centraal op jaarlijkse Cyber Security Event image

In de snel evoluerende digitale wereld is de veiligheid van onze netwerken en informatiesystemen van vitaal belang. Om deze veiligheid te waarborgen, heeft de Europese Unie de herziene Netwerk en Informatiesystemen Directive 2022/0383 geïntroduceerd, ook bekend als "NIS2". NIS2 brengt belangrijke wijzigingen met zich mee ten opzichte van de oorspronkelijke NIS-richtlijn en legt de nadruk op het versterken van de digitale veiligheid in Europa. NIS2 wordt in oktober 2024 van kracht en er is dus nog 12 maanden te gaan om te zorgen dat de betrokken organisaties voorbereid zijn.

Leidraad voor meer weerbaarheid

Henk Liebeek, Product Manager van Claranet Benelux, is ook dit jaar dagvoorzitter van het Cyber Security Event en geeft aan dat de NIS2 is eigenlijk het beste beschouwd kan worden als een stok achter de deur. ”Het gaat primair niet om de richtlijn of de gevolgen ervan. We moeten namelijk ook zonder deze stok zorgen dat we met z’n allen weerbaarder zijn en je zo goed mogelijk voorbereid bent als je het slachtoffer dreigt te worden van de cybercriminelen. Daar kunnen we de NIS2-richtlijn dan weer wel goed voor gebruiken; het is niet alleen een formele taaie juridische tekst, maar kan ook uitstekend als leidraad dienen voor een te volgen Cyber Security Strategie", aldus Liebeek.

Sprekers

  • Petra Oldengarm, directeur van Cyberveilig Nederland
  • Tim Geschwindt, Senior Associate S-RM - Cyber Incident Response divisie in Nederland.
  • Overige sprekers worden binnenkort bekend gemaakt

Datum en tijd

Dinsdag 31 oktober van 13:00 tot 17:00 uur

Locatie

Valk Exclusief Eindhoven-Best
Eindhovenseweg - Zuid 144
5683 PX Best

Aanmelden

Meer informatie over het event is hier beschikbaar, waar u zich ook kunt aanmelden voor het evenement.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!