Redactie - 17 juli 2013

Colt introduceert shared storage service basis van SolidFire SSD


Colt kondigt de introductie aan van haar shared storage service met prestatiegaranties. Met deze nieuwe service, gebaseerd op solid state disk (SSD) technologie, kunnen klanten gegevens en workloads tussen verschillende storage lagen verplaatsen, waardoor de prestatie en het volume van on-demand storage direct verbeteren. Deze service vormt een aanvulling op Colt’s professionele cloudservices en wordt geïmplementeerd in de Europese datacenters van Colt.

Shared applicaties
Zakelijke klanten hebben bij shared storage services te maken met een aantal beperkingen, zoals het potentiële prestatieverlies als gevolg van andere gebruikers van het platform, de zogenoemde “noisy neighbours”. De nieuwe Colt-service, op basis van SolidFire’s SSD-technologie, is ontwikkeld om volumeprestaties te garanderen ongeacht de activiteit van shared applicaties op dezelfde infrastructuur. Met dit ontwerp voldoet Colt aan de Service Level Agreements (SLAs) voor bedrijfskritische applicaties.

Colt enterprise services portal
Deze service, die geïntegreerd is met Colt’s enterprise services portal, geeft klanten controle over hun gegevens. Geautoriseerde IT-medewerkers kunnen workloads, applicaties en gegevens snel en eenvoudig verplaatsen tussen storage lagen, waardoor de kans op prestatieverlies nihil is en kritische bedrijfstoepassingen niet offline gehaald hoeven te worden. Hierdoor kan de IT-afdeling snel en gemakkelijk het serviceniveau aanbieden dat nodig is voor bedrijfskritische zakelijke applicaties, aldus Colt.

“Met onze nieuwe en krachtige shared storage service voldoen wij aan de groeiende vraag naar prestatiegaranties die elders niet beschikbaar zijn,” zegt Sander Kerkhoffs (foto), Regio Directeur Benelux & Nordics bij Colt Technology Services. “Dankzij de combinatie van gegarandeerde prestaties met Service Level Agreements voor 24x7 beschikbaarheid, biedt Colt’s met de nieuwe shared storage service het prestatieniveau dat onze zakelijke klanten van ons kunnen verwachten. Wij maken het voor hen mogelijk om meer bedrijfskritische toepassingen te implementeren met behulp van de meest voorspelbare en efficiënte professionele cloud in Europa.”

Colt Ceano voor het indirecte kanaal
Deze nieuwe shared storage service voor bedrijven maakt deel uit van Colt Optimum services voor IT en vormt een aanvulling op de Optimum infrastructuur-, platform- en workload-services die specifiek zijn ontwikkeld voor ondernemingen. Colt Optimum is de naam van de direct-to-enterprise portfolio op het gebied van IT-, netwerk- en communicatieservices. Deze services onderscheiden zich door hun unieke combinatie van netwerkbereik, geïntegreerde technologie, servicemanagement en zakelijke flexibiliteit. Deze vormen een aanvulling op Colt Ceano, dat speciaal voor het indirecte kanaal van Colt is ontworpen.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!