Redactie - 30 oktober 2013

Storage Expo: Unisys gaat Pure Storage oplossingen verkopen


Unisys Nederland maakt bekend een partnerovereenkomst gesloten te hebben met Pure Storage, de leverancier van volledig op flashgeheugen gebaseerde enterprise storage arrays.

Doel van de overeenkomst is om gezamenlijk nieuwe klanten te bedienen en te kunnen voorzien van innovatieve oplossingen op IT-infrastructuur gebied. Als reseller neemt Unisys de producten van Pure Storage voortaan mee in projecten waar dit de beste oplossing is, en integreert deze componenten in de infrastructuurprojecten bij klanten.

Unisys helpt klanten bij het optimaliseren van de IT-infrastructuur en is bij veel van haar klanten betrokken bij het hele implementatietraject. Hierdoor kan Unisys al bij het ontwerp van de infrastructuur goed inschatten of de Pure Storage componenten de beste oplossing vormen voor de individuele uitdaging.
Voordelen Pure Storage levert volledig op flashgeheugen gebaseerde grootzakelijke storage arrays. De voordelen van flash storage, onder meer gekenmerkt door hoge betrouwbaarheid en snelheid, komen het beste tot hun recht in situaties waar de data bedrijfskritisch is, of waar sprake is van veel i/o’s zoals kenmerkend voor VDI-omgevingen, databases en Cloud computing. Daarnaast is flash storage onder meer vanwege het ontbreken van bewegende delen duurzamer en efficiënter in energieverbruik.

“Virtualisatie en Cloud computing zijn trends waar Unisys veel kennis, ervaring en services voor heeft, terwijl Pure Storage er de producten voor biedt”, zegt Peter Kellenaers (foto), Storage Sales Manager van Unisys. “In deze vorm is flash zeker innovatief. Met flash kun je in deze situaties de acces tijden sterk verbeteren en gelijktijdig de totale oplossing efficiënter en betrouwbaarder maken. Het lijkt wellicht duurder, maar wanneer optimaal ingezet, kan het juist tot sterke besparingen leiden.” Joao Silva, EMEA Regional Director bij Pure Storage vult aan: “Wij zijn verheugd over het partnership met Unisys. Door de samenwerking met deze sterke speler zijn wij in staat om onze FlashArrays op de Nederlandse markt te brengen en zo te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar volledig flashgeheugen gebaseerde storage arrays.”

Info Security / Storage Expo
Unisys executives zijn tijdens de komende Info Security / Storage Expo aanwezig op de stand A068 van Pure Storage en zijn op verzoek beschikbaar om het partnership persoonlijk toe te lichten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!